Chimcomplex a luat două credite de 26,7 mil. euro de la CEC și 30 mil. euro de la Alpha Bank. Banii vor refinanța creditele existente și vor finanța investițiile

chimcomplex Sursa foto: Chimcomplex

Chimcomplex a încheiat în data de 30 septembrie 2021 două contracte de finanțare de 56,7 de milioane de euro care includ 26,7 de milioane de euro de la CEC Bank și 30 de milioane de euro de la Alpha Bank. Acestea vor fi utilizate pentru refinanțarea integrală a creditelor existente de la VTB și Credit Suisse/Argentum Netherlands BV și pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare. În luna octombrie 2021, CEC Bank va suplimenta finanțarea cu suma de 33,3 milioaneeEuro, negocierile fiind deja încheiate.

Compania are în vedere începerea unor proiecte de investiții cu efect în reducerea amprentei de carbon și creșterea eficienței energetice: construcția unei capacități de cogenerare de înaltă eficiență gaz și hidrogen (putere instalată de 55 MWe 4 turbine); finalizarea noii linii de producție de polioli care va permite dublarea volumelor actuale și modernizarea instalațiilor de electroliză care vor consolida poziția de lider național al companiei în producția de hidrogen din apă.

Totodată accentul se pune pe digitalizare și demararea proiectelor de chimie verde prin care se va deschide în portofoliul companiei un nou segment, cu produse sustenabile. De asemenea, Chimcomplex ia în calcul și accesarea altor finanțări de pe piața internațională pentru dezvoltarea de investiții.

După preluarea activelor Oltchim în 2018, Chimcomplex SA Borzești a devenit cel mai mare producător de produse chimice din România și a continuat un proces de transformare și dezvoltare susținută.

„Finalizarea refinanțării este un pas semnificativ pentru Chimcomplex și marchează o nouă eră pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase și concentrate din ultimii doi ani jumătate pentru a remodela compania. Le mulțumesc partenerilor Credit Suisse Zurich şi VTB Frankfurt pentru că au fost alături de noi în 2018, într-o tranzacție specială de obținere a creditului de 164 de milioane de euro, pentru achiziția Oltchim”, a declarat Ștefan Vuza, Președintele Chimcomplex.

Finanțarea acordată de CEC Bank cuprinde o facilitate de credit la termen în sumă de 20 de milioane de euro și o facilitate de credit tip revolving de 6,7 milioane euro care va atinge plafonul maxim de 40 de milioane de euro.

În ceea ce privește finanțarea de 30 de milioane de euro obținută de Chimcomplex SA Borzești de la Alpha Bank Romania, aceasta constă într-o facilitate de credit la termen.

Consultanții Chimcomplex SA Borzești în atragerea finanțării au fost experții Deloitte România din practica de Consultanță Financiară.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea.

În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei iar în primele 6 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1.1 miliarde lei (233 milioane de euro).

Sursa foto: Chimcomplex

Comentarii

  1. Rostogolirea creditelor

    In credite neperformante!
    Sunt curios cum arata studiul de fezabilitate.
    Sau cash flow!
    Sa vad maretii conducatori de banci daca stiu in ce s-au bagat!
    Astept comunicatele privind amanarile la plata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *