China a impus sancţiuni împotriva a două companii americane din domeniul apărării/ SUA a restricţionat în urmă cu câteva zile şase companii chineze pe care le-a legat de programul aerospaţial al armatei chineze

Redacția feb. 17, 2023 0 comentarii
Lockheed Martin Javelin

China a impus sancţiuni împotriva a două companii americane din domeniul apărării, din cauza vânzărilor de arme către Taiwan, după ce Beijing-ul a promis să ia “contramăsuri” în urma modului în care Washington-ul a gestionat situaţia în cazul presupusului balon de supraveghere chinezesc care a intrat în spaţiul aerian american la sfârşitul lunii trecute, transmite News.ro, citând CNN.

Corporaţia Lockheed Martin (LMT) şi divizia de rachete şi apărare a companiei Raytheon (RTN) Technologies Corp, Raytheon Missiles & Defense, vor fi adăugate pe lista de sancţiuni a Chinei, a anunţat Ministerul Comerţului din China într-o declaraţie joi. Ele au interdicţie să importe, să exporte şi să investească în China.

Ambele companii sunt, de asemenea, vizate de amenzi reprezentând “de două ori valoarea” vânzărilor lor de arme către Taiwan din septembrie 2020 încoace, iar executivii lor de nivel superior vor avea interdicţie să intre şi să lucreze în China.

Nu a fost clar imediat cum va impune Beijing-ul amenzile. În timp ce Statele Unite interzic vânzarea de arme către China, unii contractori americani de apărare au legături cu sectorul civil.

Beijing-ul a impus anterior sancţiuni ambelor companii în legătură cu vânzările lor de arme către Taiwan, fără a specifica ce ar implica pedepsele şi cum vor fi aplicate. Partidul Comunist de guvernământ din China consideră Taiwanul democratic drept teritoriul său, deşi nu l-a controlat niciodată.

Această mişcare vine la doar câteva zile după ce Departamentul de Comerţ al SUA a restricţionat şase companii chineze pe care le-a legat de programul aerospaţial al armatei chineze de a obţine tehnologie americană fără autorizare guvernamentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *