China: Activitatea manufacturieră, la minimul ultimelor 15 luni

China

Activitatea manufacturieră a căzut în China în luna iulie la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni, potrivit unui indice independent publicat luni, care confirmă tendința indicelui oficial, scrie Le Figaro.

Indicele de activitate al directorilor de achiziții, calculat de IHS Markit pentru grupul de presă Caixin, a avut în iulie un nivel de 50,3 puncte, față de 51,3 puncte în iunie, un rezultat inferior previziunilor analiștilor, care se așteaptau la un recul mai puțin pronunțat, de 51 de puncte. O cifră mai mare de 50 înseamnă expansiunea activității iar o cifră sub acest prag înseamnă contracție.

Indicele se află în prezent la nivelurile de la începutul lui 2020, când economia Chinei era prima din lume lovită de pandemia de coronavirus. Țara și-a revenit rapid din criză, în primăvara lui 2020.

„Relansarea economică nu este încă solidă”, notează Wang Zhe, economist la Caixin. „Economia se confruntă în continuare cu presiuni enorme în jos și trebuie găsite modalitățile de a susține încrederea antreprenorilor”.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.