Chinezii de la Evergrande, trei luni de răgaz pentru plata unor obligațiuni de 260 milioane de dolari

evergrande proiect

Chinezii de la Evergrande Group și-au asigurat o prelungire a unei obligațiuni neplătite, a raportat joi furnizorul financiar REDD, oferind un răgaz dezvoltatorului, la o zi după ce un acord de vânzare a unității sale de servicii imobiliare de 2,6 miliarde de dolari a eșuat.

Evergrande a câștigat o prelungire de peste trei luni până la scadența unei obligațiuni de 260 de milioane de dolari, emisă de joint-venture Jumbo Fortune Enterprises și garantată de Evergrande, după 3 octombrie, după ce a acceptat să ofere garanții suplimentare, a raportat REDD, citând deținătorii obligațiunii .

O sursă familiarizată cu această chestiune a declarat că președintele Evergrande, Hui Ka Yan, a fost de acord să pompeze averea personală într-un proiect rezidențial chinez pentru a se asigura că va fi finalizat, deschizând calea pentru deținătorii de obligațiuni pentru a-și obține banii.

Deținătorii de obligațiuni au fost de acord cu propunerea de a evita un colaps dezordonat al dezvoltatorului sau o bătălie juridică extrasă, a declarat sursa pentru Reuters.

Știrea extinderii a venit după ce Evergrande a declarat miercuri că a anulat un acord pentru a vinde o participație de 50,1% din Evergrande Property Services Group Ltd către Hopson Development Holdings deoarece rivalul mai mic nu a îndeplinit „condiție prealabilă pentru a face o ofertă generală”. Citeste mai mult

În comentariile suplimentare făcute joi într-o declarație, Hopson a declarat că toate băncile majore au fost pozitive față de această achiziție și un consilier financiar terț a verificat că compania deține resursele financiare necesare pentru a achiziționa cele 50,1% și pentru o ofertă generală.

Acordul este al doilea al Evergrande care s-a prăbușit pe fondul luptei sale de strângere de numerar în ultimele săptămâni.

Două surse au declarat pentru Reuters săptămâna trecută că vânzarea de 1,7 miliarde de dolari a sediului său din Hong Kong a eșuat pe fondul îngrijorărilor cumpărătorilor cu privire la situația financiară a lui Evergrande.

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.