Chinezii de la Geely vor să listeze Volvo și țintesc o evaluare de 20 miliarde de euro a suedezilor

volvo

Chinezii de la Geely Holding din China sunt în discuții avansate cu băncile pentru listarea Volvo Cars în următoarele săptămâni, scrie Reuters, în ceea ce se așteaptă să fie una dintre cele mai mari oferte publice inițiale (IPO) din Europa anul acesta.

Volvo Cars țintește o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari în listarea planificată la bursa din Stockholm.

Geely, care a cumpărat Volvo de la Ford Motor acum mai bine de un deceniu în cea mai mare achiziție de către o firmă chineză a unui producător auto străin, a încercat să listeze acțiunile firmei suedeze în 2018, dar apoi a abandonat ideea din cauza a tensiuni lor comerciale și a recesiunii stocurilor auto.

Producătorii tradiționali de autovehicule au în panică în ultimii ani, deoarece Tesla a devenit una dintre cele mai valoroase companii din lume, punând accentul pe vehiculele electrice.

Multe firme europene au pivotat către sectorul electric, inclusiv Volvo Cars, care își propune să producă doar mașini complet electrice până în 2030 și deține o participație de 49,5% la producătorul de mașini electrice Polestar.

De asemenea, Volvo a avertizat luna aceasta că volumul vânzărilor din a doua jumătate a anului 2021 ar putea scădea de la an la an, după ce a fost forțată să reducă producția din cauza penuriei de materiale.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *