Christina Verchere a primit un nou mandat de patru ani la conducerea companiei OMV Petrom, în funcțiile de Director General Executiv și Președinte al Directoratului, conform unui comunicat transmis joi de companie. Activitatea de explorare și producție a companiei, esențială pentru extragerea gazelor din Marea Neagră în următorii ani, va fi condusă de Cristian Hubati, specialist în domeniul petrol și gaze.
Astfel, în ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a aprobat numirea următorilor membri ai Directoratului pentru un nou mandat de patru ani, începând cu 17 aprilie 2023 și până la 16 aprilie 2027:
- Christina Campbell Verchere – Director General Executiv și Președinte al Directoratului
- Alina Gabriela Popa – Director Financiar și Membru al Directoratului
- Radu Sorin Căprău – Membru al Directoratului responsabil cu activitatea
Rafinare și Marketing - Franck Albert Neel – Membru al Directoratului responsabil cu activitatea Gaze și Energie
Compania a decis numirea lui Cristian Hubati, în calitate de nou Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Explorare și Producție pentru un mandat de patru ani, începând cu 17 aprilie 2023 pana la 16 aprilie 2027, ca urmare a expirării pe 16 aprilie 2023, a mandatului de membru al Directoratului al lui Hans Christopher Veit.
Cristian Hubati a absolvit Universitatea Politehnica din Bucureşti în 1995 şi deţine un master în gestionarea afacerilor de la Open University Business School, UK şi un certificat post-universitar în Board Practice şi Directorship la Henley Business School, UK. Cristian Hubati are 20 de ani de experienţă în industria de ţiţei şi gaze. El s-a alăturat OMV Petrom în 2007 şi a deţinut, de atunci, mai multe funcţii de conducere.
Reamintim că sunt șanse mari ca proiectul Neptun Deep pentru extracția gazelor din Marea Neagră, derulat în parteneriat de către OMV Petrom și Romgaz, să demareze în acest an, după ce companiile au depus, ambele, la Transgaz cerere angajantă de capacitate incrementală pentru intrare în Sistemul National de Transport (SNT) pentru gazele din Marea Neagră care urmează a fi produse începând cu 2027. Perimetrul are rezerve estimate de 80-100 de miliarde de metri cubi. De altfel, la începutul acestei luni, odată cu prezentarea datelor financiare 2022, Petrom a anunțat că a bugetat pentru anul 2023 circa 2,9 miliarde lei investiții în exploare și producție, inclusiv pentru Neptun Deep.