Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele două luni ale anului cu 1,6%

masini, parcare Sursa foto: Pixabay

În primele două luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de aceeași perioadă a anului trecut, atât ca serie brută – cu 3,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%, arată datele Institutului Național de Statistică.

Februarie 2024 comparativ cu ianuarie 2024

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 12,0%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+24,0%), comerţul cu autovehicule (+16,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 7,0%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 1,3%.

Februarie 2024 comparativ cu februarie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, a înregistrat o creştere cu 6,0%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+17,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,0%) şi la comerţul cu autovehicule (+7,4%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-26,5%). Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, a înregistrat o creştere cu 2,7% faţă de luna februarie 2023.

Perioada 1.I-29.II.2024 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2023

În perioada 1.I-29.II.2024 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 3,5%, influențată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+32,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,4%) și comerţul cu autovehicule (+3,6%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scǎzut cu 20,3%. În perioada 1.I-29.II.2024 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,6%.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *