Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi serviciile de piaţă prestate populaţiei, în creştere în primele 7 luni

Redacția sept. 15, 2023 0 comentarii
masini

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şapte luni, atât ca serie brută, cu 15,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,2%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), scrie Agerpres.

În acelaşi interval, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat ca serie brută cu 9,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,1%, faţă de perioada similară din 2022.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 15,8% în primele şapte luni ale acestui an, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+27,2%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,5%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,9%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 7,7%.

În perioada analizată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 17,2%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele şapte luni a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,2% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+46,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+5,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,5%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianaurie -31 iulie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2022.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 7,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-11,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-1,3%).

Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,4%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 9,1%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+7,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,8%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,3%).

Scădere au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,7%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2023, comparativ cu luna iulie 2022, a înregistrat o creştere cu 12,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-11%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, a înregistrat o creştere cu 18,1% faţă de iulie 2022.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,1% mai mare comparativ cu luna iulie 2022, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+20,3%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+1,5%). Scăderi au înregistrat: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-13,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023 a scăzut cu 4,5%, comparativ cu luna iulie 2022.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *