Cine este Marcel Boloş, propus ministru al Transporturilor: De la relații cu publicul în Primăria Oradea la ministru al Fondurilor Europene

Redacția oct. 30, 2021 2 comentarii
Marcel Boloș

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunţat, la 30 octombrie 2021, că a depus la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri ai Cabinetului său. Marcel Boloş a fost propus ministru al Transporturilor, scrie Agerpres.

Marcel Ioan Boloş s-a născut la 1 aprilie 1968.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1993-1997), Facultatea de Electrotehnică şi Informatică (1992-1997), studii de master în Managementul Instituţiilor Financiar-Bancare (1997-1999) şi studii doctorale cu teza: „Bugetul şi contabilitatea comunităţilor locale între starea actuală şi posibilităţi de modernizare” la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea de Vest, Timişoara (2000-2005), potrivit site-ului http://steconomiceuoradea.ro.

Şi-a început activitatea didactică în 1999, ca asistent universitar în domeniul „Finanţele întreprinderii” la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1999-2001). A parcurs treptele de lector universitar doctor (2001-2008), conferenţiar universitar doctor (2008-2015), apoi profesor universitar doctor (de la 1 octombrie 2015) la catedra de Finanţe Contabilitate din cadrul centrului universitar amintit.

În iunie 2017, a obţinut certificatul de Abilitare în domeniul Finanţe, cu teza „Utilizarea Inteligenţei Computaţionale în Domeniul Fondurilor Structurale şi a Finanţelor”, Academia de Studii Economice Bucureşti, afiliere: Şcoala doctorală de Finanţe, Universitatea Oradea, conform sursei citate.

Cariera sa profesională include poziţiile de: inspector – Serviciul de Relaţii cu Publicul, Primăria Municipiului Oradea (1993-1997), şef birou la Primăria Municipiului Oradea (1997-1998), contabil-şef – Direcţia Imobiliară din cadrul Primăriei Municipiului Oradea (1998-2000), director economic în cadrul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar – Consiliul Local Oradea (2005-2008), director executiv – Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Primăria Municipiului Oradea (2008-2012), secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (2012-2013), director general, coordonatorul Autorităţii de Management POST şi al Direcţiei Generale Management şi Strategii din Ministerul Transporturilor (2013-noiembrie 2015), secretar de stat în Ministerul Transporturilor (noiembrie 2015-ianuarie 2017), director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (din ianuarie 2017), potrivit sursei citate.

A fost ministru al Fondurilor Europene (4 nov. 2019-23 dec. 2020) în cadrul guvernului condus de Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii

 1. 🤣🤣🤣
  O sa faca praf acest Boloş Transporturile!
  Sau varză!
  Doctor in Transporturi!
  Pici din căruţă !
  Căruța voastra!
  Cine-l bate pe Drulă?
  Boloş?
  Ha,ha!
  🤣🤣🤣

 2. BUNĂ ZIUA!!! A-ȘI DORII CA ACEST PARAGRAF SA AJUNGĂ LA MINISTRUL INVESTIȚIILOR. DE CE MIE CARE MA STRĂDUIESC SA MUNCESC, ÎNTR O SOCIETATE ATÂT DE TRĂDĂTOARE CU NOI, DE CĂTRE VOI CARE NE CONDUC EȚI SUNTEȚI ATÂT DE TRĂDĂTORI, MINCINOȘI, HOȚI FĂRĂ MARGINI. DE EU CARE SUNT BOLNAV MI ATI OPRIT ACEII 700 DE LEI, APOI ACEI 250 DE LEI.??? DE CE ÎN ACEASTA SOCIETATE PLINA DE HOȚI ȘI DE BANDITI ȘI DE MINCINOȘI, SUSȚINEȚI PE ACEI CARE NU LE PLACE SA MUNCEASCĂ ȘI LE DAȚI ATÂTEA AJUTOARE ȘI EU CARE MUNCESC ASA BOLNAV, CU O PENSIE DE MIZERIE PE CARE VOI ACEST GUVERN DISTRUGĂTOR NE FURAȚI ACESTE PENSII EXTRA MICI PRIN SCUMPIRILE ADUSE POPULATEI ROMÂNIEI PRIN SCUMPIRI DE 100 300%, IAR PE NOI PENSIONARII NE AMĂGIȚI CU 10 % MAJORATA PENSIA DIN IANUARIE. DE CE VA BATEȚI JOC DIN NOI PENSIONARII ROMÂNIEI???? DE CE NU VA ÎNCHIPUIȚI CA NOI PENSIONARII PUTEM SA FACEM O ADEVĂRATĂ REVOLUȚIE ÎN ROMÂNIA PENTRU A VA DA DEMISIA DEFINITIVA DIN CONDUCEREA STATULUI ROMAN, ÎMPREUNĂ CU PRIMUL MINISTRU NICOLAE CIUCA CE ȘI BATE JOC LA GREU DIN NOI PENSIONARII. DE UNDE ARE ACEST PRIM MINISTRU TRĂDĂTOR DE TARA, 3 MILIARDE DE LEI PENSIE??? § PE CE A OBȚINUT ACEASTA COLOSALA PENSIE, IAR NOI PROSTIMEA MURIM DE FOAME. ÎȚI DAU DOMNULE MINISTRU CA SĂ TRĂIEȘTI CU 1336 LEI PE LUNA.. SA VAD CUM TE DESCURCI. ȘI MAI AI TUPEUL SA MI EI ȘI ACEI 700 LEI ȘI ACEI 250 LEI. DECI PE CE VA A MAI TRAII NOI CEI AMĂRÂȚI DE CARE VA BATEȚI JOC DIN PENSIONARII ROMÂNIEI.. VA ROG FRUMOS SA MI RĂSPUNDEȚI. NU ESTE ȘI NU EXISTA NICI O ETICHITATE ÎN ROMÂNIA, DE ANUMITE PERSOANE AU PENSII ATÂT DE MARI ȘI NOI CHIAR CU STUDII SUPERIOARE, AVEM O PENSIE DE MIZERIE?????? DE CE VA BATEȚI JOC DIN NOI PENSIONARII ACESTEI TARI. DE CE SE MINTE PE MASS MEDIA DESPRE PENSIILE NOASTRE????! CREDEȚI CA MAI SUNTEM ACEI PROSTI CA SĂ VA MAI VOTAM.. PSD ȘI PNL.. NICIODATĂ, NICI ÎN MORMÂNT NU VEȚI MAI FII VOTAȚI. RUȘINE CRIMINALI CA VA BATEȚI JOC LA MAXIM DIN NOI PENSIONARII ACESTEI TARI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *