Ciolacu: Anul acesta, România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de circa 1,8% din PIB. Din socotelile noastre preliminare, în ceea ce priveşte construcţia bugetului, cred că anul viitor vom plăti în jur de 2% din PIB

Dobanda de interventie pexels.com Foto: Pexels.com

Marcel Ciolacu a precizat că, în acest an, România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB, iar din estimările preliminare privind construirea bugetului pe anul viitor, ţara noastră va plăti circa 2% din PIB. Preşedintele PSD a adăugat că cele două guverne anterioare de dreapta au făcut împrumuturi de 200 miliarde lei, însă de când are PSD portofoliul Finanţe, Comisia Europeană a anunţat că datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual, scrie News.ro.

„De unde aveţi aceste cifre? Eu am cu totul alte cifre. Anul acesta, cu adevărat România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB. Din socotelile noastre preliminare, în ceea ce priveşte construcţia bugetului, cred că anul viitor vom plăti în jur de 2% din PIB. Dar cu tristeţe vă spun că aceste împrumuturi au fost făcute de cele două guverne de dreapta, respectiv au împrumutat 200 de miliarde lei. Noi vorbim în acest moment de dobânzile şi restanţele, ratele la aceste credite. În schimb, cu bucurie vă anunţ că de când a venit PSD la guvernare şi gestionează Ministerul Finanţelor, conform Comisiei Europene, nu a mea sau a domnului Câciu, datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual. Iar datoria publică crescută de cele două guverne de dreapta a fost de 12 puncte procentuale”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută joi la Mehedinţi ce s-a întâmplat cu banii pe care i-a împrumutat România, în ultimele 10 luni, şi anume o sumă de aproximativ 100 miliarde lei.

Liderul PSD a adăugat că anul acesta a fost scăzută datoria publică, plătite dobânzile şi ratele la împrumuturile făcute de guvernele de dreapta şi a fost întors în economie şi pachetul social procentul de 6 la sută.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Asta într-un echilibru, o coerenţă şi o sustenabilitate clară. Dacă atunci am împrumutat 200 miliarde, am întors în economie 2%. Exact ca în Gana. Anul acesta am scăzut datoria publică, am plătit şi dobânzile şi ratele la ce împrumuturi au făcut domnii de dinainte, dar am întors şi 6% în economie şi în pachetul social. Cred că e o diferenţă majoră, oricât de răutăcios ai fi, sunt realităţi foarte clare. Sper. După ce am făcut şi această intervenţie pe preţul la energie, în acest moment pentru următorii 2 ani de zile, care vor aduce foarte multe ieftiniri, mai ales în zona economică, pentru că se menţin tarifele la zona casnică, dar şi la zona casnică care depăşeau 255 de kW, sper şi, din socotelile noastre, mai mult ca sigur că va începe încet-încet să scadă şi inflaţia, lucru care s-a întâmplat deja în vreo 12 state europene. Ajunsesem să avem energie destinată economiei şi industriei româneşti mai scumpă decât în Germania. Era normal să avem o încetinire în zona industrială, ţinând cont de acest adevăr. Mă bucur că am găsit în coaliţie, până la urmă, un numitor comun şi am depăşit acest moment”, a completat Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Anul acesta nu s-a terminat inca Marcel Colacu!
    Mai incet cu socotelile astea!
    Oricum iese prost!
    Livrati vorbe goale!😵

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.