Ciolacu: Ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. Nu înseamnă că vom da oameni afară, înseamnă că în administrație trebuie să rămână oameni buni

kelemen hunor marcel ciolacu nicolae ciuca coalitie guvernare udmr psd pnl Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Congresul UDMR, că este nevoie de „un aparat bugetar mai suplu”, ceea ce nu înseamnă că vor fi dați oameni afară, ci că în administrație trebuie să rămână „oameni buni”. Marcel Ciolacu a spus că împreună cu Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor trebuie să se așeze la masă și să vorbească despre secretarii de stat.

„Oameni buni, ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. Nu înseamnă că vom da oameni afară. Înseamnă că în administrațiile locale, în administrațiile centrale, trebuie să rămână oameni buni, oameni care înțeleg ce rol au în acele administrații și pe cine reprezintă. Trebuie făcut acest lucru. Și așa e prea târziu. Trebuie să ne așezăm toți trei la masă și să vorbim despre secretarii de stat. Trebuie să înțelegem rostul nostru. Trebuie să înțelegem că nu putem în continuare să cerem doar de la români. Trebuie să înțelegem că e un moment istoric. Sunt convins că alături de domnul Nicolae Ciucă și de domnul Kelemen Hunor vom face față acestor provocări”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Un proiect de ordonanță de urgență aflat pe circuitul interministerial detaliază principalele măsuri ce vor fi luate în ministere, agenții, primării pentru acoperirea găurii la buget. G4Media a obținut proiectul, care poate suferi modificări. Important: unele dintre măsurile de economisire vizează atât instituțiile bugetare, cât și companiile cu capital de stat.

Motivul tăierilor de bugete: veniturile la bugetul de stat sunt mai mici cu 4,7 miliarde de lei față de program doar în primul trimestru, iar diferența proiectată pentru întregul an este de 20 miliarde de lei. Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Finanțelor, Adrian Cîciu, un plan pentru economii la buget.

Potrivit documentului, sunt interzise angajările la instituții publice centrale și locale și în firmele de stat.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

  1. Ce aberatie!
    “Nu dam aameii afara”
    E ca in 1990 cand proletariatul scanda:
    “Nu vrem bani, nu vrem valuta,
    Vrem pe Petre să ne fu_ă”
    Excepționala logica!
    Dai afară daca e pe bune reforma daca nu Nu ai atins jalonul PNRR!
    Aberezi!
    Cred ca si daca vorbesti de digitalizare tot așa o zgudui?
    Dar stufosul aparat administrativ al Romaniei trebuie redus de la 1,6 milioane la 0,7 milioane dacă faceti(desi nu cred) reformă adm.teritoriala si digitalizare!
    Va fi o problema:
    Veti ranane cu amantele, nepoatele care nu stiu a face decat prima meserie din lume iar oamenii buni vor pleca.
    Nu vedeti ca aparatul e de proasta calitate?
    Nu tu autostrăzi, nu tu spitale regionale, nu tu nimic, nimic.
    İncapabili sa faceți proiecte!
    😫
    Sunt trei soluții pentru a aduce mai mulți bani la buget:
    1. Reforma administrativ- teritoriala reala care sa duca la desfiintarea a minimum 10 judete, Consilii Judetene, Prefecturi, Inspectorate, Deconcentrate, etc.din judetul desființat.
    Comasarea comunelor care nu au minimum 3.000 locuitori simultan cu transformarea in orase a celor cu peste 10-12.000 de locuitori.
    🙃
    Transformarea municipiilor in orase acolo unde nr de locuitori este sub 25.000.
    😶
    Transformarea oraselor cu pana la 5.000 de locuitori in comune si /sau comasarea cu comune apropiate pana la un prag minimum de 10.000 locuitori pentru un pool de dezvoltare urbana.
    😶
    Reducerea nr de consilieri locali de la 45.000 la 20.000 pentru lipsa de reprezentativitate urmare acestor masuri dar logic prin marirea pragului pt.un post pe liste electorale urmare scaderii populatiei Ro prin emigratie a 5 milioane români.

    2. Eliminarea pensiilor speciale și reformarea sistemului de pensii va duce la deblocarea PNRR, care va stimula creșterea economiei, și în final, va stimula creșterea veniturilor oamenilor.
    Reformarea sistemului de pensii presupune si modificarile urmatoare:
    – Impozit 40% pe venitul ce depasește pragul KWI pentru salariatii de la stat,
    – Impozit de 40% pe pensie pentru pensionarii ce muncesc peste varsta standard de pensionare.
    Cumularzii adica!😮
    Ar fi corect ca sa se stabileasca varsta standard la 65 si pt femei si pt barbati pentru ca peste 5, 6 ani se va instala aceasta egalitate.
    Impozitul acesta de 40% va reduce tensiunea sociala iar cine munceste peste varsta standard de pensionare e clar ca poate, vrea si plateste impozit.
    3. Uniformizarea cotei unice aplicabile muncii, prin eliminarea excepțiilor și a scutirilor, va duce nu doar la echitate socială și
    Eeconomică, ci și la creșterea directă a veniturilor bugetare.
    E chiar simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *