Ciolacu: Nu am informaţiile atât de repede să pot fi eficient şi să iau deciziile care se impun pentru că nu am digitalizare la ANAF, în sănătate. Nu pot vedea unde se risipesc banii în sistem

sedinta de guvern, Marcel Ciolacu, premier Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că una dintre marile provocări în perioada următoare se referă la digitalizare, dând ca exemplu faptul că, în calitate de şef al Guvernului, nu primeşte informaţiile atât repede pentru a fi eficient şi a lua decizii în timp real, scrie Agerpres.

„Multă lume a râs când am spus că ar trebuit o „Românie ordonată”, fiindcă nu avem digitalizare. Aici este marea provocare. Eu, ca şi prim-ministru, n-am informaţiile atât de repede ca să pot să fiu eficient şi să iau deciziile care se impun în timp real, pentru că nu am digitalizare. Încă nu am digitalizare la ANAF, încă nu am digitalizare în sistemul de sănătate, nu pot vedea eficienţa, nu pot vedea unde se risipesc banii în sistem”, a explicat Ciolacu, la Conferinţa de lansare a proiectului „RO 3.0. – Viziunea Viitorului”.

Prim-ministrul a insistat că statul român trebuie să combată evaziunea fiscală şi una dintre măsuri este digitalizarea ANAF.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Statul român trebuie să combată evaziunea fiscală, să fie mult mai eficient în colectare şi toată lumea să-şi plătească impozitele. Asta înseamnă digitalizarea ANAF-ului. Să vadă unde sunt sursele bugetare de cheltuieli majore şi să termine odată cu tot ce înseamnă birocraţia, fiindcă toate proiectele cer anumite avize. Fiecare minister, în acest moment, îşi va crea un serviciu unic de avizare. Că vorbim de companii, că vorbim de autorităţi centrale, autorităţi locale, de persoane fizice care vor să aibă acces la fondurile europene trebuie să fie un singur serviciu. Şi atunci, cumva, împingi, forţezi această digitalizare”, a completat premierul.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre schimbările care vor avea loc la orizontul anului 2030 şi despre necesitatea ca România să aibă un plan de dezvoltare, care să ţină cont de contextul regional şi internaţional.

„Când există un război, întotdeauna există şi un spionaj economic, care ajunge în alte limite când este pace. Totul se dezvoltă cu rapiditate mult mai mare. A apărut inteligenţa artificială, noi vedem lucrurile minore pe TikTok, pe Facebook, cum fake-news-urile… Dar fondul este mult mai mare şi provocarea este mult mai mare decât o cuantificăm în acest moment. Trebuie să avem un plan care să ţină cont de contextul regional şi global, cu crizele de securitate pe care le avem în acest moment, şi să sperăm că se vor limita la acestea, şi trebuie să avem un plan al nostru, al României. Vom avea investiţii majore în energie. (…) Odată cu gazul din Marea Neagră, odată cu investiţiile de la reactoarele 3 şi 4 (…) Este un mix de energie şi ne vom transforma categoric într-un hub regional, urmând pe urmă să dezvoltăm şi toată infrastructura şi interconectarea şi cu Republica Moldova, să creştem gradul de interconectare cu Europa. Va fi o provocare a viitorului energia şi se vede. Am avut investiţii directe în ultimii doi ani, cele mai mari din istoria României. Se vede faptul că România devine şi are o perspectivă stabilă în ceea ce priveşte energia. Altfel nu vin investitorii mari. (…) Va fi reconstrucţia Ucrainei şi trebuie să ne transformăm într-un hub, de aceea insist foarte mult pe dezvoltarea producţiei materialelor de construcţii, unde încă importăm 50% din necesarul pe care-l are România. Haideţi să ne vedem ce va urma odată cu reconstrucţia Ucrainei”, a precizat Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. In schimb acolo sunt frații,surorile,verii,nepoatele,cuscrii,cumetrii și alte curve,care nu se știe pe ce iau banii,!unii!

  2. Dar la Primarii se vede de la o posta cum se risipesc banii!
    Unii Primari vor primarii noi cand in comuna mai sunt 1500 de oameni!😲

  3. Unde sint risipiti banii ? Un singur exemplu ; pe plata per capita pentru medicii ,, de familie ” . Medicul de familie sa fie platit numai si numai pentru serviciul prestat . Iar pentru serviciul prestat medicul sa emita catre pacientul caruia ii foloseste abuziv cardul de sanatate , un bon pe care sa scrie ce servicii a decontat ( din FNUASS ) si sumele aferente .

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.