Ciprian Ciucu: Primăria Generală este în pragul prăpastiei. În aprilie, București intră în incapacitate de plată, dacă nu se va face ceva

primaria Capitalei Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Bucureștiul intră în incapacitate de plată în luna aprilie, dacă nu se vor lua măsuri, Primăria Generală fiind acum în pragul prăpastiei, în special din cauza creșterii puternice a cheltuielilor cu subvenția pentru termie, a declarat miercuri Ciprian Ciucu, președintele PNL București.

„Primăria Generală este efectiv în pragul prăpastiei. Ce a prezentat ieri primarul general despre buget este adevărat sau parțial adevărat. Prin aprilie, dacă nu se va face ceva, Bucureștiul va intra în incapacitate de plată. Subvențiile erau pe vremea Gabrielei Firea o treime din buget, acum au devenit două treimi sau poate mai mult. Dacă rămân subvențiile așa, transformăm Primăria în agenție de plăți și plecăm acasă. În esență ce a prezentat ieri Nicușior Dan e corect. A crescut atât de mult prețul la energie, că subvenția la termoficare a crescut de la 1,4 miliarde lei la 2,7 miliarde lei. Banii care rămân pentru funcționarea altor structuri sunt insuficienți”, a declarat Ciprian Ciucu.

În schimb, el a lansat un atac la Nicușor Dan, spunând că, deși acesta afirmă că au început reformele în Primăria Capitalei, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Unde nu are dreptate este că au început reformele în PMB. Da, s-au închis unele companii municipale, dar reforma nu a început. Când ai un buget, îl poți echilibra prin venituri, dacă fructifici spațiul public, de exemplu, sau când guvernul îți dă bani sau prin tăieri de cheltuieli. Aici nu am ajuns. Există foarte multe instituții care nu își justifică existența, în condițile în care Bucureștiul este aproape în pragul falimentului”, a spus el.

Președintele PNL a afirmat că liberalii își vor asuma reformele reale, de comasări de instituții și restructurări.

Ciprian Ciucu a mai afirmat că va fi nevoie de tăierea voucherelor gândite de Gabriela Firea când a fost primar general al Capitalei.

„Gabriela Firea a preluat primăria având o direcție de asigurări social care avea 60 de milioane de lei buget și a dus o undeva la 600 milioane de lei. Aceștia sunt banii de care e nevoie anul viitor pentru investiții în termoficare. Practic nu ne mai permitem”, a spus el.

PNL propune, astfel, tăierea cu 25% a funcțiilor publice din PMB și cu 35% a funcțiilor de conducere, potrivit consilierului Cătălin Deaconescu.

Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *