Cîțu somează miniștrii să prezinte public execuția bugetară pentru ministerele pe care le conduc

Florin-Citu-2

Premierul Florin Cîţu a transmis, joi, că se aşteaptă ca, în următoarele zile, fiecare ministru să prezinte execuţia bugetară pentru ministerul pe care îl conduce. „Este imperativ să fim transparenţi. Românii trebuie să ştie cum sunt cheltuiţi banii publici”, a adăugat şeful Executivului.

„Zilele acestea am fost întrebat foarte des despre execuţia bugetară a fiecărui minister. Românii trebuie să ştie cum sunt cheltuiţi banii publici. Mă aştept ca, în următoarele zile, fiecare ministru să prezinte public execuţia bugetară pentru ministerul pe care îl conduce. Este imperativ să fim transparenţi. Românii trebuie să ştie stadiul de execuţie al fiecărui proiect pentru care s-au cerut bani la începutul anului. Execuţia bugetară este un indicator esenţial pentru evaluarea profesionalismului fiecărui ministru din guvernul pe care îl conduc”, a scris Florin Cîţu, joi, pe Facebook, potrivit News.ro.

Tot joi, Cîţu a precizat că „execuţia bugetară cam pe toate ministerele este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului”, foarte puţine ministere cheltuind banii care le-au fost alocaţi.

Întrebat dacă va exista o remaniere a miniştrilor care nu au cheltuit banii, premierul a răspuns: „Au o bilă neagră, dar asta nu înseamnă neapărat altă decizie”.

Pe 13 iulie, prim-ministrul spunea că „execuţia bugetară nu este satisfăcătoare”, întrucât a găsit două miliarde de lei nefolosite, deşi au fost alocate pentru primul semestru, dar şi 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite.

Comentarii

 1. Ha,ha.
  Te-ai trezit tarziu!
  – executia bugetara defectuoasa,
  – restructurarea ministerelor neinceputa,
  – campania vaccinare fiasco,
  – PNRR e mort in papusoi,
  – incasari bugetare limitate,
  – colectarea creantelor uitata,
  – cresterea preturilir 10%,
  – autostrazile doar un ciot,
  – defrisarea padurilor continua,
  – containere de gunoi sunt asteptate la descarcare,
  – statul e in disolutie.
  Sa descoperim Romania!
  Romania educata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *