City break-urile în România rămân cele mai accesibile pentru primăvara aceasta, iar costul mediu pentru o noapte de cazare este de 250 de lei în principalele orașe ale țării, potrivit unui operator de turism, transmite Agerpres.
Prețurile medii la hotelurile de 3 stele din marile orașe variază între 300–400 lei/noapte, în timp ce pensiunile și apartamentele au tarife cu o medie de 250 de lei/noapte în majoritatea destinațiilor, potrivit datelor pentru luna aprilie ale Travelminit.ro.
În zonele rurale cu grădini tematice și atracții în natură (Giardini di Zoe, Blooms Experience), prețurile pentru pensiuni și case de vacanță sunt ușor mai ridicate comparativ cu pensiunile urbane, deoarece includ adesea spații mai mari, curți private sau facilități pentru grupuri, la o medie de 350–400 lei/noapte, existând și unități pentru grupuri, care pot ajunge la 900 de lei/noapte.
„Turiștii români nu mai ocolesc de mult opțiunile de city break în țară. Fie că este vorba despre români plecați în afara țării care vor să descopere frumusețea țării noastre, fie de români care locuiesc în diferite colțuri ale țării, există o cerere în creștere pentru vacanțele urbane în țara noastră. Cluj-Napoca, Timișoara, București, Sibiu, Iași, dar și alte orașe din România sunt preferate de românii care caută city break-uri în țară”, se arată într-un comunicat al platformei de rezervări.
Cluj-Napoca este una dintre cele mai populare destinații urbane de primăvară, mai ales datorită Grădinii Botanice „Alexandru Borza”, care adăpostește peste 10.000 de specii de plante pe o suprafață de 14 hectare. Turiștii pot descoperi aici sere exotice, o grădină japoneză, una romană și chiar plante carnivore sau arbori seculari. Pentru luna aprilie, prețurile la cazare variază între 180 și 750 de lei/noapte.
În Craiova, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Europa, Nicolae Romanescu, impresionează prin suprafața sa generoasă, lacurile pitorești, podul suspendat, grădina zoologică și pădurea care îl înconjoară. În apropiere se află și Grădina Botanică „Alexandru Buia”, cu peste 1.700 de specii de plante, un loc preferat de studenți și turiști în sezonul cald. Pentru weekendurile din aprilie 2025, Travelminit oferă cazări cu prețuri între 180 și 600 de lei/noapte.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului este o plimbare în aer liber prin cultura tradițională românească, printre case, ateliere, pădure și lacuri, într-un cadru natural spectaculos ce funcționează și ca parc dendrologic. Pentru weekendul 11–13 aprilie 2025, prețurile la cazare sunt cuprinse între 170 și 800 de lei/noapte.
În Capitală, Parcul Herăstrău (actual Parcul Regele Mihai I) este un loc emblematic pentru plimbările de primăvară, mai ales datorită Grădinii Japoneze, unde înflorirea cireșilor în aprilie atrage mii de vizitatori. La câțiva pași, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” completează tabloul verde cu plante rare, sere istorice și alei tematice. Pentru weekendurile din luna aprilie 2025, cazările în București costă între 180 și 900 de lei/noapte.
„Giardini di Zoe, aflată în satul Banpotoc din județul Hunedoara, este un colț de paradis creat în stil italian de Giovanni Salvatelli pentru nepoata sa Zoe – un loc unde primăvara explodează în culori, parfumuri și peisaje simetrice, cu alei elegante, fântâni și sculpturi romantice. Pentru weekendurile din luna aprilie 2025, Travelminit propune o selecție variată de cazări în zonă, cu prețuri între 180 și 800 de lei/noapte, media fiind de 350–400 lei/noapte”, se arată în comunicat.
Blooms Experience, situată în satul Pătroaia Deal din județul Dâmbovița, este una dintre cele mai fotografiate grădini de primăvară din România, cu mii de lalele și zambile aranjate în forme creative, porți colorate și colțuri tematice ideale pentru familii și iubitori de natură. Pentru perioada aprilie 2025, opțiunile de cazare au prețuri care variază între 200 și 600 de lei/noapte, media fiind de aproximativ 350 de lei/noapte.
Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași este cea mai veche din România, înființată în 1856 și întinsă pe 80 de hectare, cu alei tematice și mii de specii de plante – de la flora montană și exotică, până la rarități precum „trandafirul de munte”. Pentru luna aprilie 2025, prețurile la cazare în oraș variază între 150 și 900 de lei/noapte.
Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou, aflată în curtea Castelului Wesselényi, este una dintre cele mai spectaculoase grădini botanice din țară, dar și una dintre cele mai puțin cunoscute. Cu sere moderne, plante tropicale, parc dendrologic și chiar un acvariu, acest loc oferă o experiență completă în care știința și natura se împletesc armonios. Pentru weekendurile din luna aprilie, cele mai accesibile sunt pensiunile și casele de vacanță din Băbeni, Văleni, Moigrad sau Zalău, cu prețuri între 200 și 400 de lei/noapte, media fiind de 280 de lei/noapte.
La Timișoara, Aleea Trandafirilor și cireșii japonezi de pe malul Begăi atrag sute de vizitatori dornici de plimbări și fotografii printre flori. Supranumită și „Tunelul Iubirii”, aleea din spatele Catedralei Mitropolitane este una dintre cele mai căutate locații pentru un city break înflorit. Pentru weekendul 11–13 aprilie 2025, Travelminit oferă peste 180 de opțiuni de cazare în Timișoara, cu prețuri între 200 și 800 de lei/noapte.