Claudiu Năsui: Cheltuielile cu pensiile speciale au crescut cu 73% în ultimii șase ani. În 2021 față de 2020, acestea au crescut cu 8%

bani-numarati-e1608707760315

Deputatul USR Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, arată cum au crescut cheltuielile cu pensiile special cu 73% în ultimii șase ani. În 2021 față de 2020, cheltuielile au crescut cu 8%, deși au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, scrie acesta într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„În ultimii 6 ani pensiile speciale au crescut cu 73%. În 2021 au crescut cu încă 8% față de 2020. Pentru români „nu sunt bani”, dar pentru speciali se găsesc mereu bani. Pentru unele categorii de speciali cheltuielile s-au dublat, ba chiar s-au triplat, comparativ cu anii trecuți. O singură categorie de speciali a fost eliminată: parlamentarii. Deci se poate. Pur și simplu clasa politică alege să nu o facă”, a declarat Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, singurul motiv pentru care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este războiul dus de USR începând cu 2017.

„Pensiile speciale pot fi eliminate chiar de mâine. Însă ei promit că o vor face altcândva, în viitor. După următoare alegeri, probabil, să mintă iar lumea că vor să le taie. În realitate, sistemul pensiilor speciale e creația PSD-PNL și nu au nici cea mai mică intenție să-l elimine. Dimpotrivă, tot ei susțin noi pensii speciale pentru primari și viceprimari”, a scris Năsui pe Facebook.

Năsui consideră că statul ține românii în sărăcie. El ia jumătate din salariu de la milioane de români ca să plătească aceste pensii speciale de zeci de mii de lei pe lună.

„România are cea mai ridicată taxare a muncii pe salariile mici din UE. De facto, statul român gonește românii în țările unde taxarea muncii nu e atât de sufocantă. Iar pe românii care au rămas în țară îi ține în sărăcie. România e pe locul 1 în fiecare an la sărăcia în muncă în întreaga Uniune Europeană. Am fi putut scădea treptat povara fiscală pentru români și să scoatem milioane dintre ei din sărăcie.
Singura soluție pentru a ieși din sărăcie este reducerea impozitării muncii prin aplicarea cât mai rapidă a Zero taxe pe salariul minim. Fie și treptat, până ajungem să nu mai avem nicio taxă pe echivalentul salariului minim”, a declarat deputatul USR.

Foto: Edupedu.ro

Comentarii

 1. Cred ca Tovarasul Nasui daca transmitea un mesaj pe cifre era mai convingator.
  Ex.
  Ce reprezinta 8% pentru:
  O pensie normala de 2000 lei insemna 160 lei.
  O pensie speciala de 20.000 lei inseamna 1.600 lei.
  Traiasca si infloreasca cei 80.000 de pensionari speciali si cei 400.000 pensionari cumularzi!
  Respectiv 10 % din pensionarii Romaniei sunt cei mai speciali dintre pensionari!
  Traiasca ” Guvernul mieu” care nici nu vrea, nici nu combate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *