Claudiu Năsui, replică pentru ministrul Finanțelor care a spus că nu sunt bani pentru „zero taxe pentru salariul minim”: Când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe pentru baroni locali nu mai e problemă de buget?

Carmen Radu aug. 24, 2021 1 comentarii
Claudiu Năsui

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a criticat marți, într-o declarație pentru Economedia, afirmațiile ministrului de Finanțe Dan Vîlceanu, care a spus că măsura „zero taxe pe salariul minim” ar crea „o gravă problemă bugetară”, făcând de asemenea referire la programul de investiții pentru primării Anghel Saligny. „Când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali nu mai e o problemă de buget”, a afirmat Năsui.

Ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu a declarat, marți, că aplicarea unei măsuri precum zero taxe pe salariul minim, chiar și la nivelul unui sector, va aduce o gravă problemă bugetară, el precizând că astfel ar deschide o cutie a Pandorei prin care toate categoriile vor dori să nu plătească taxe.

În replică, ministrul Economiei Claudiu Năsui a afirmat: „Când e vorba să lăsăm bani românilor care muncesc, e o problemă bugetară. Dar când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali și firme de partid, nu mai e problemă de buget sau deficit? România nu e săracă, e sărăcită. Oare cutia Pandorei nu se deschide și atunci când înființăm noi agenții de stat, noi bănci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole și, evident, noi pensionari speciali? Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectați politic”.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. Ce sa mai zici, USR=PNL=PSD=UDMR=AUR.
    Exista vreun partid care sa nu isi bata joc de oameni din tara.
    Hai sa ne uitam cum usr lasa ministerul care trebuia sa il detina conform coalitiei la alegerea PNL, si cum un om care are 5 firme care lucreaza cu statul ajunge Prim Ministru. Asta e bataie de joc !! Bataie de joc de la toate partidele fata de prostimea din tara asta care tace.
    Sper ca in 2023-2024-2025 sa fie partide noi care sa le dea eject la partidele astea, si oameni care chiar vor sa faca ceva sa plece din scursurile astea de partid. Caci nu ai cum sa tolerezi si sa fi intr-un astfel de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *