Clienții BRD pot face plăți instant de azi, pot plăti și primi bani în maximum 10 secunde. Alte 7 bănci din România oferă deja acest serviciu

BRD Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

BRD oferă de astăzi clienților săi Plăți Instant – serviciul de plăți interbancare disponibil tot timpul anului, cu executarea instantanee a plăților, se arată într-un comunicat al BRD Société Générale și al Transfond.

BRD se alătură astfel altor 7 bănci care utilizează deja acest serviciu. Este vorba de Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Patria Bank, Vista Bank și Raiffeisen Bank.

”Ne îndeplinim astfel încă o promisiune față de clienții noștri, după o evoluție care cuprinde, între altele, deschiderea la distanță a conturilor, tokenizarea cardurilor prin Apple și Google Pay sau procesul de creditare digitală 100% la distanță. De asemenea, lansarea acestui nou serviciu marchează încă o etapă în procesul de maturizare a platformei YOU BRD”, a declarat François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

”BRD se alătură de acum unei familii europene de servicii bancare digitale de cel mai înalt nivel, în folosul clienților băncii, aceștia urmând să transforme plățile instant într-un instrument indispensabil în viața de zi cu zi. În context general, considerând evoluția industriei de plăţi europene şi globale din ultima perioadă, adoptarea generalizată a standardului instant pentru plăţile de retail se dovedește o certitudine.”, a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

În perioada aprilie 2019 – august 2022, serviciul Plăți Instant în lei a funcționat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%. Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul a procesat în primul semestru al acestui an de peste patru ori mai multe tranzacții decât în perioada similară a anului trecut, iar tendința este una de permanentă creștere. 

Durata unui transfer instant este de maximum 10 secunde între cele două conturi – aparținând unor bănci diferite, conform regulilor schemei de plată. În practică, durata reală a transferului între bănci se încadrează în circa 4 secunde. Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, iar valoarea individuală a unei plăți instant se situează sub 50.000 lei. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către băncile celor doi participanți la procesul de plată.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *