CNAIR a avizat proiectul Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț/Studiul de Fezabilitate a durat 4 ani

Drum Expres Craiova Pitești Lot 3 deschidere

CNAIR a aprobat joi, 30 mai 2024, indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț, a anunțat directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Drumul de mare viteză va avea o lungime de 51 kilometri și va asigura legătura între A 7 Autostrada Moldovei, DN 2 și DN 15. Proiectul Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț a fost transferat de la CNAIR la noua Companie de Autostrăzi (CNIR-Compania Națională pentru Investiții Rutiere), dar rămâne de văzut dacă licitația pentru proiectare și execuție va fi lansată de CNAIR sau CNIR.

Realizarea Studiului de Fezabilitate a durat aprox. 4 ani, contractul fiind semnat încă din ianuarie 2020 cu Asocierea Search-Egis pentru 9 milioane lei și o durată de 18 luni.

Pentru lansarea licitației (proiectare și execuție), urmează aprobarea la Ministerul Transporturilor, Consiliul Interministerial de la Ministerul Dezvoltării și apoi în Guvern.

,,Încă un drum de mare viteză din Moldfova prinde contur!

Am avizat astăzi în Consiliul Tehnico Economic (CTE ) al CNAIRindicatorii necesari comstrucției Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț.
Acest nou drum de mare viteză va avea o lungime de 51 de km și va asigura legătura între A7 (secțiunea Bacău – Pașcani), DN 2-DN 15..
Pe traseul care va tranzita județele Bacău și Neamț vor fi construite inclusiv:
– 6 viaducte
– 17 pasaje
– 7 poduri
– 2 spații de servicii
– 1 Centru de întreținere și Coordonare
– ⁠5 noduri rutiere(Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Săvinești și Nod rutier Piatra Neamț).
Finanțarea va fi asigurată prin Fonduri Europene – Programul Transport (40, cotă de finanțare)

Comentarii

  1. Sper ca Umbrarescu o sa faca firma de facut studii de fezabilitate si va bate orice record de viteza, respectand o calitate buna. In 4 ani trebuia sa fie gata cu tot pentru ca nu are tuneluri.

    • oooooooof, au asteptat anul cu alegeri ca sa termine toate fezabilitatile impotentii. Pana cand nu vedem contrate semnate astea sunt behaieli electorale.

    • Dacă face firmă de proiectare si face studii nu mai poate participa la licitațiile de execuție pentru respectivele lucrări.
      Doar varianta proiectare + execuție poate ajuta la depășirea acestei situații ( capacitate de proiectare redusă si slabă d.p.d.v. tehnic ).

  2. 4 ani? au inceput sa se miste cam repede
    Dar ei dau stirile astea acum ca sunt alegeri, si culmea lumea e ok

  3. Hai baieti cu SF-urile!
    Se da banu’!
    Ca-i campanie electorală!
    E foame de cascaval!
    Chiar daca la anul mai refaceti de doua ori studiul de fezabilitate!😲😲

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.