CNAIR a deschis circulația în nodul rutier de la Poiana, al doilea sens giratoriu suspendat din România. Pasajul, util șoferilor care ies de pe A 2 spre stațiunea Mamaia

Nodul rutier Poiana A 4 - Constanţa inutil fără legătură

Compania de Drumuri a deschis joi, nodul rutier de la Poiana, al doilea sens giratoriu suspendat din România și primul pe care l-a realizat Ministerul Transporturilor prin CNAIR. Giratoriul de la Poiana, pe Autostrada Soarelui în județul Constanța va permite șoferilor o legătură mai rapidă între A 2 Autostrada Soarelui- A 4 Ovidiu-Agigea și stațiunea Mamaia. Primul sens giratoriu suspendat din țară a fost inaugurat cu fanfară în 2016 la Blejoi, în zona de Nord a municipiului Ploiești fiind o investiție a CJ Prahova.

Giratoriul suspendat de la Poiana încă nu asigură legătura și spre Nazarcea pentru că nu este terminat un drum comunal, transmite Regionala de Drumuri și Poduri Constanța :  ,,D.R.D.P. Constanța anunță că, începând cu data de 27 ianuarie 2022, ora 14:00, s-a deschis circulația rutieră în Nodul Rutier C.I.C. (Centrul de Întreținere și Coordonare) Poiana, situat pe Autostrada A4, calea 1 (Ovidiu-Agigea), km 4+790 – calea 2 (Agigea-Ovidiu), km 6+700. Pe raza de competență teritorială a localității Ovidiu, drumul comunal DC 89 este neamenajat circulației publice.”

Patru sensuri giratorii pe Centura București

Patru sensuri giratorii sunt în lucru pe Centura București, însă doar trei au șanse de deschidere până la sfârșitul anului. Primul este pasajul de la Domnești, cel mai avansat, cu stadiu fizic de execuție peste 50 %, urmează giratoriile de la Berceni și Popești-Leordeni (sub 40 %) în timp ce pentru pasajul de la Cernica, termenul estimat de finalizare este 2023.

Nodul Rutier de la Poiana deschis joi :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *