CNAIR a deschis patru noi benzinării cu parcări moderne la Orăștie și Pecica pe Autostrada A1 Sibiu – Nădlac 2. Drumarii promit și amenajarea unor spații speciale cu dușuri

Parcare A1

Compania de Drumuri (CNAIR) și Rompetrol au deschis joi patru noi benzinării cu parcări moderne pe Autostrada 1 la Orăștie în județul Hunedoara și la Pecica în județul Arad. Sunt două spații de servicii (în oglindă) la Orăștie km 340, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, și alte două la Pecica km 558, pe Autostrada Margina – Nădlac 2.

Spațiile de servicii au locuri de parcare pentru autoturisme, camioane și autocare, prize de încărcare pentru mașini electrice, stații de alimentare GPL, spații comerciale, zone restaurant și fast-food, toalete publice. CNAIR transmite că pe rețeaua de autostrăzi și Drumuri Expres în parcările securizate vor fi amenajate și spații speciale cu dușuri.

„Joi, 09.03.2023, au fost date în folosință încă patru spații de servicii moderne ca urmare a contractelor de concesiune încheiate între CNAIR și Rompetrol Downstream SRL. Strategia CNAIR pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua de autostrăzi și drumuri expres, continuă prin deschiderea a două noi loturi privind alte patru spații de servicii pe autostrada A1, tronsonul Nădlac – Arad, km. 558+380 (stânga și dreapta), în zona localității Pecica și pe tronsonul Deva – Orăștie, km. 340+500 (stânga și dreapta), în zona localității Orăștie. Precizăm că strategia CNAIR privind dezvoltarea parcărilor sigure și securizate, pentru autovehiculele de mare tonaj, pe rețeaua de drumuri de mare viteză din administrare prevede si amenajarea, ulterioară deschiderii acestora, de spații destinate dușurilor”, arată Compania de Drumuri.

Alte spații de servicii vor fi deschise în perioada imediat următoare pe Autostrada A1, între Arad și Lugoj, la Șagu, Giarmata și Recaș, mai transmite Compania. 26 de spaţii de servicii de pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti/ Sibiu-Nădlac şi A2 – Autostrada Soarelui (tronsonul Cernavodă – Constanţa) au fost concesionate pentru 20 de ani distribuitorilor de carburanţi Rompetrol Downstream şi Mol România în mai 2021.

Spaţiile de servicii sunt „în oglindă” pe ambele sensuri de pe A1 şi A2, dispuse în 13 loturi. De asemenea, concesionarul care are deja staţii de alimentare (pentru unele spaţii) poate amenaja şi alte dotări suplimentare, restaurante, moteluri, parcări securizate, anunţă Compania de Drumuri, într-un comunicat de presă. Pentru fiecare spaţiu de servicii este prevăzută şi o valoare minimă a redevenţei anuale: de exemplu între 2,4 milioane lei pentru spaţiul de servicii de pe A1 Lugoj – Deva la km 428 şi 11 milioane lei pentru spaţiul de servicii de lângă vama Nădlac 2. CNAIR va încasa peste 50 de milioane de lei pe an din chiria celor 13 spaţii de servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *