CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția Centurii Sighișoara/Centura va avea o lungime de 13 kilometri și un cost de aproape 300 de milioane lei

Centura Sighișoara CNAIR

Asocierea ,,S.C. CLEAN PREST ACTIV S.R.L – S.C. T DANCOR ROMCONSTRUCT S.R.L. – ILCI INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ș. –  S.C. PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L” a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru proiectarea și execuția Centurii Sighișoara, șosea cu o lungime de 13 kilometri și un cost de aproape 300 de milioane lei, fonduri europene. La licitația lansată în iunie 2021, Regionala de Drumuri Brașov ( DRDP Brașov) a primit 8 oferte, câștigătoare fiind Asocierea condusă de constructorul Clean Prest Activ cu un cost de de 257 milioane lei. Durata contractului este de 38 de luni din care 14 proiectare și 24 pentru execuție. Contractul poate fi semnat dacă în termen de 10 zile nu se depun contestații. 

,,Varianta de ocolire Sighișoara este localizată în județul Mureș și are o lungime de 13,057 km și va avea câte o bandă pe sens. Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 la km 108+600 (kilometraj pe DN 13) în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 la km 123+120 (kilometraj pe DN 13) în apropierea localității Hetiur.” a transmis CNAIR. 

Viteza de proiectare este cuprinsă între 50 şi 80 km/h, iar profilul este cu o bandă pe sens şi acostament lărgit de 1,5 metri. Sunt patru lucrări de artă: pasaj peste calea ferată Bucureşti – Cluj Napoca şi peste DN 13, pod peste Târnava Mare şi un viaduct la kilometrul 12. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin Hotărârea de Guvern 788 din 2020, iar necesitatea şi oportunitatea investiţiei sunt redate prin aglomeraţia, accidentele şi poluarea cauzate de lipsa centurii.

„Traficul tranzitează municipiul Sighişoara prin intermediul unui singur Drum naţional – DN 13, Drumul European E 86 Braşov – Târgu Mureş. Traficul greu, cel de tranzit şi cel local afectează viteza de circulaţie cu care se deplasează autovehiculele în interiorul municipiului, iar congestia traficului apare pe durata uno intervale din ce în ce mai lungi fapt ce conduce la creşterea gradului de noxe şi de zgomot”,  notează CNAIR în documentaţia pentru realizarea centurii Sighişoara. Valoarea contractului finanţat prin POIM – Programul Operaţional Infrastructura Mare este cuprinsă între 293 şi 320 de milioane lei.

Cetatea Sighişoara este singura cetate medievală din Europa locuită permanent.

Comentarii

  1. DRDP Brașov face praf!
    Nu e i stare sa puna 6 km de asfalt intre Int. Buzaului si Covasna si vrea Centura la Sighisoara?
    In cati ani?
    Dupa 2030 poate!

    Ce politruc e pus acolo la butoane?
    De a ramas Sngurul Drum National Neasfaltat din Tara in ograda DRDP Brașov!

    Vai de capul vostru de impostori si incompetenti!
    😩😩

  2. In sfarsit ,ceva normal , se , face ! Sighisoara un oras cu traditii si cladiri monumentale ,din vremea civilizatiei ,,sasilor transilvaneni , care acum atrag milioane de turisti , in incintele teuristice , de o frumusete deosebita, Trebuia sa se faca asa ceva ,.NU ESTE NORMAL ,CA PE LNAGA AUTOCARELE CU TURISTI ,.SA CIRCULE TIRURILE ,GRELE PRIN ,ORASUL DECLARAT OBIECTIV TURISTIC, FELICITARI MUNICIPALITATII ,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *