CNAIR face o nouă încercare pentru modernizarea DN 7 A, șoseaua dintre DN 7 Valea Oltului, Transalpina și DN 66 Valea Jiului. S-a lansat a doua licitație pentru lotul de 22 de kilometri din Vâlcea

DN 7 A

CNAIR a lansat a doua licitație pentru modernizarea unui sector al DN 7 A, șoseaua dintre DN 7 Valea Oltului-Transalpina și DN 66 Valea Jiului. La prima procedură, CNAIR a primit o singură ofertă, cea a constructorului IMFALT din Turcia, dar oferta a fost considerată neconformă și procedura anulată în martie după cum Economedia a explicat aici.

Pentru a doua licitație, Compania de Drumuri, prin DRDP Craiova menține valoarea estimată de 100 de milioane lei (99.6 milioane ) și durata de 20 de luni. DN 7 A Brezoi – Petroșani are o lungime totală de 86 de kilometri, din care 62 km sunt în județul Vâlcea, respectiv 24 km în județul Hunedoara. Tronsonul cel mai circulat este Brezoi – Voineasa – Obârșia Lotului, vara spre și dinspre Transalpina, iar pe timpul iernii pentru zona „Vidra – Domeniul Schiabil Transalpina”. Potrivit caietului de sarcini, DN 7 A este șosea de clasa tehnică IV, cu o singură bandă/sens, parte carosabilă 2X3,5 metri și o platformă totală a drumului de 8,5 metri. Lucrările se fac pe actualul amplasament, fără a fi nevoie de exproprieri.

Contractul vizează modernizarea pe tronsonul din zona de munte de la Vidra până la limita dintre județele Vâlcea și Hunedoara.Proiectul cu o durată de 20 de luni prevede execuția a șapte noi poduri peste Lotru sau afluenți ai Lotrului. Studiul geotehnic a fost realizat în 2020 și prezintă starea de degradare a DN 7 A, inclusiv cu zone care nu au asfalt :

,,Drumul național DN7A, pe sectorul studiat, în lungime de 21,932 km (conform axa proiectata și măsurători topografice), este incadrat in clasa tehnica IV, iar din punct de vedere al categoriei de importanță este încadrat în clasa “C” importanță normala. Degradarile constatate pe toata lungimea sectorului de drum studiat sunt urmatoarele: faiantari cu un nivel ridicat de severitate; fisuri si crapaturi longitudinale; plombari si covoare extinse; fagase majoritatea peste 5,00 cm; valuriri; suprafata exudate; ciupituri; cedari de acostamente; santuri rigole colmatate; podete partial executate care nu prezinta degradari majore sau defecte care sa nu permita continuarea lucrarilor. Zidurile de sprijin degradate si cu inaltimi prea mici, cu materiale scurse peste coronament, fapt ce a condus si la colmatarea masiva a santurilor; barbacane nefunctionale; deplasari de tronsoane in zona rosturilor; cedari locale ca urmare a rasturnarii carcaselor si a rasturnarii; rupere de terasament etc. Podurile prezinta beton cu aspect friabil; defecte de suprafata ale fetei vazute; coroziunea armaturilor; pete de rugina; reducerea sectiunii elementului; infiltratii; segregari ale betonului; absenta casiurilor, scarilor si a santurilor pereate la piciorul taluzelor; albia in zona podurilor este neamenajata si cu depuneri de material. Podetele sunt in mare parte neterminate dar (partial executate) cu structura din elemente prefabricate pentru care nu s-au turnat timpanele monolite si aripile, nu s-au realizat camerele de cadere etc.”- documentație SEAP.

Ofertele pot fi depuse până pe 16 mai 2024, iar prețul ofertei are un procent de 73 %. Pentru sectorul de 62 km. de la Brezoi până la limita cu jud. Hunedoara (Groapa Seacă)  CNAIR a primit trei oferte la contractul pentru proiectarea preliminară a lucrărilor de modernizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *