Centura Centura Bârlad a fost inaugurată joi, după aproape o lună în care varianta ocolitoare a fost „muzeu”

Centura Bârlad Sursa foto: Cristian Pistol, CNAIR

Compania de Drumuri a inaugurat , joi, la ora 15.00, Centura Bârlad, după ce varianta ocolitoare a stat „muzeu” timp de o aproape lună, deși era la stadiu fizic de execuție de 99,9%.


UPDATE 15.10 „Circulație deschisă pe Varianta Ocolitoare Bârlad (11,28 km)!
Cei care tranzitează zona nu vor mai fi obligați să traverseze municipiul Bârlad, iar circulația spre și dinspre Vama Albița (frontiera cu Republica Moldova) se va desfășura în condiții mai bune.
Acest nou drum care asigură inclusiv conexiunea cu DN24, DN24D și DN24A este dotat și cu două parcări de scurtă durată”, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.


„Acest nou drum permite traficului rutier de tranzit să evite traversarea municipiului Bârlad și va fluidiza circulaţia spre şi dinspre Vama Albiţa (frontiera dintre România și Republica Moldova).
Pe traseul VO Bârlad au fost construite:
– 3 intersecții cu drumurile naționale DN24, DN24D și DN24A
– 4 poduri (Pod Bârlad, Pod Trestiana, Pod Bârlad și Pod Simila)
– 3 pasaje
– 2 parcări de scurtă durată”, a transmis directorul CNAIR Cristian Pistol.

Reamintim că Varianta Ocolitoare Bârlad trebuia să fie inaugurată pe 10 august.

Și Asociația Pro Infrastructură critica recent faptul că Centura Bârlad nu este inaugurată, deși este în stadiul fizic de execuție de 99,9%. „Cei aproape 11,3 kilometri care ocolesc Bârladul pot fi deschiși fără probleme. Dar, aparent inexplicabil, stăm… probabil după domnul Grindeanu care nu găsește foarfeca sau cheile de la elicopter”, transmitea asociația, într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Contractul a fost semnat cu Tehnic Asist în 24.10.2018, preluat din toamna lui 2022 de Concelex, a primit ordin de începere în 05.12.2018 și a prevăzut 8 luni de proiectare și alte 22 de execuție. Valoarea contractului este de 132 milioane lei.

CNAIR a anunțat și o nouă autorizație pentru Etapa III a Centurii Bârlad, lucrări cu o valoare de 13,3 milioane de lei și o durată de execuție a lucrărilor de 1 lună.

Lucrările efectuate vor fi următoarele:

Lucriri de drum (terasamente, structuri rutiere, parapete); Lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale; Bazin de retenție; Restabiliri drumuri; Platformă betonată pentru amplasare containere canton SGA km 5+600 pe partea dreaptă a variantei de ocolire; Lucrări hidrotehnice; Lucrări ANIF; Lucrări de consolidare; Rețele edilitare (rețele apă deținător/beneficiar: Aquavas S.A. Vaslui, Rulmenți S.A. Bârlad; rețele gaze naturate deținător/beneficiar: Del Gaz Grid; rețele electrice MT+JT – deținător/beneficiar: Del Gaz Grid, Rulmenți SA Bârlad; rețele telecomunicații – deținător/beneficiar: RCS&RDS, Orange Romania SA, Orange Romania Communications S.A. (fost TELEKOM)), cu respectarea Acordului de mediu nr.1112.02.2020, a Deciziei etapei de încadrare nr.55/12.04.2024 emise de Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, cu respectarea legislației de mediu în vigoare”, arată autorizația de construire.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.