CNAIR inaugurează miercuri la ora 18.00 ultimii 10 kilometri de pe Autostrada A0 București Sud

A0 Sud Autostrada Soarelui (1)

Compania de Drumuri inaugurează miercuri, 31 iulie 2024, la ora 18.00, ultimii 10 kilometri ai lotului 1 de pe Autostrada A0 București Sud, a anunțat directorul CNAIR Cristian Pistol. Deschiderea celor 10 km va permite circulația continuă pe 250 de kilometri de autostradă între Bragadiru (DN 6) și Constanța (Ovidiu/Agigea) după cum Economedia a explicat aici. Legătura între Autostrada Soarelui și Autostrada Bucureștiului va elimina blocajele de la descărcarea A2 în centura București (tronson nemodernizat, cu o singură bandă/sens) și cozile la intrarea pe A2 din Centură.

„Se va circula astfel pe 33,23 km din cei 51 de km ai semiinelulului sudic al A0 și va fi asigurată conexiunea cu #A2 (Autostrada Soarelui). Sudul Ilfovului va avea de mâine acces direct pe autostradă la litoralul românesc!”, afirmă el.

În aprilie au fost inaugurați șapte kilometri de „autostradă muzeu” dintre Jilava și Vidra pe lotul 2 terminați încă din noiembrie-decembrie 2023 (la inaugurarea lotului Bragadiru – Jilava de 9 km) și încă 6 kilometri aferenți lotului 1 între Vidra și DN 4 Popești Leordeni.

Pentru restul de 10 kilometri ai lotului 1 între Popești Leordeni și Autostrada Soarelui (A2), Alsim Alarko avea termen de execuție 31 mai 2024, însă acesta a fost extins.

„Miercuri se vor da în circulație și acești ultimi 10 km din Lotul 1 de pe A0 Sud. Parte din ei au fost inaugurați și anul trecut și la începutul anului acesta. Pe A0 Sud, odată cu inaugurarea acestor 10 kilometri, se va circula pe peste 33 kilometri de autostradă de la DN 6 drumul spre Alexandria până aici la intersecția cu A2. Anul trecut au fost dați în circulație 20 kilometri pe A0 Nord. Deci vorbim de peste 50 kilometri de autostradă în jurul Bucureștiului, din aproximativ 100 de kilometri, deci suntem cam la jumătate”, a declarat Grindeanu. Cei 20 de kilometri de pe A0 Nord sunt, de fapt, doar 10 dați practic în circulație, deoarece o bucată de 9 km a UMB nu poate fi dată circulației fără nodul de descărcare în Afumați, de pe lotul la care constructorul chinez a început în acest an lucrările.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: