Compania de Drumuri (CNAIR) pune la dispoziția șoferilor o hartă online cu Autostrăzile și Drumurile Naționale închise circulației duminică, 26 noiembrie din cauza viscolului și a vizibilității reduse.
Harta on line cu restricțiile de circulație poate fi accesată aici.
Autostrada Soarelui (A2) între București și Constanța, Podul peste Dunăre de la Brăila, DN 2 Buzău – limită cu jud. Vrancea și alte 38 de sectoare de drumuri naționale Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea sunt închise circulației, iar pe liniile de tren sunt probleme la Regionalele CFR Constanța și Galați cu întârzieri de până la 200 de minute la trenurile care ajung sau pleacă în/din Gara de Nord din București.
VIDEO DN 25 Galați – Tecuci:
Sursa: CNAIR
Recomandările IGSU:
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de vreme rea, valabilă în perioada următoare. Fenomenele vizate sunt:
– Intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, viscol, vizibilitate redusă spre zero – În județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea va scădea spre zero.
– Viscol – În intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00 în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.
– Intensificări ale vântului, temporar viscol – În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.
RECOMANDĂRI
– Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
– Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
– Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.