CNAIR repară podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră de la Basarabi / Murfatlar, pe DN 3 în jud. Constanța. Podul are o vechime de 40 de ani, iar lucrările durează 11 luni

CNAIR licitație pod Basarabi DN 3 Canal Dunăre Marea Neagră Sursa Foto : captură Google

Podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră de la Basarabi/Murfatlar în județul Constanța va intra în reparații capitale. Compania de Drumuri a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reparații, valoarea contractului fiind cuprinsă între 25 și 27 de milioane lei, fonduri europene prin Programul Transport 2021-2027. Podul de la Basarabi/Murfatlar la kilometrul 242 pe DN 3 București – Călărași – Constanța a fost construit în 1983 (40 de ani vechime), are o lungime de 233 de metri, iar durata contractului este de 15 luni (4 luni proiectare și 11 luni execuție) cu o garanție de 5 ani.

Potrivit documentației CNAIR, expertiza din 2019 arată o stare a infrastructurilor „relativ bună, principalele probleme fiind infiltrațiile de apă prin rosturi”. De asemenea, expertiza tehnică arată defecte la pilele-culei și la pilele viaductelor de acces, cu metal ruginit la arcele casetate și rugină la elementele de prindere a tiranților de grinzile principale, dar fără degradări importante la grinzile de rigidizare.

„Podul existent pe DN 3 București – Călărași – Constanța la km 242 traversează Canalul Dunăre Marea Neagră în localitatea Basarabi. Podul este construit în 1983 și este alcătuit dintr-un pod cu un viaduct principal și două viaducte de acces de o parte și de alta a podului principal. Lungimea totală este de 233,80 metri”, arată CNAIR.

Lucrările se vor face cu închiderea unei căi (lățimea totală a suprastructurii este de 14,40 metri din care carosabil 7,8 metri și 3 metri trotuare). „Nu se acceptă închiderea totală a traficului pe pod”, se arată în caietul de sarcini pe care l-a consultat Economedia. Ofertele pot fi depuse până la data de 19 septembrie, iar prețul ofertei are o pondere de 40% din totalul contractului.

În prima parte a anului 2023, CNAIR, prin Regionala de Drumuri Constanța, a făcut lucrări de reparații și la Podul Ovidiu, intersecția Autostrăzii A4 cu DN 2 A, în zona de nord a municipiului Constanța.

Sursa Foto : captură Google

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *