CNAIR semnează contractul pentru proiectarea Centurii Iași Est. Șoseaua va avea aproape 30 de kilometri și un cost de aprox. 300 de milioane lei

Centura varianta ocolitoare Iasi Est Sursa foto Adrian Covasnianu

Contractul pentru proiectarea Centurii Iași Este, o șosea cu o lungime de aproape 30 de kilometri și un cost estimat la aprox. 300 de milioane de lei urmează să fie semnat cu firma de proiectare SC Proiect Construct Regiunea Transilvania care a câștigat licitația cu o ofertă de 3,1 milioane de lei. Desemnarea ofertei câștigătoare a fost anunțată pe 5 aprilie, iar la termenul limită nu s-au depus contestații, a transmis fostul secretar de stat în ministerul Transporturilor Adrian Covăsnianu. De altfel, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice figurează doar răspunsul la o clarificare, anterior desemnării câștigătorului. Licitația pentru realizarea Studiului de Fezabilitate (18 luni) a fost lansată în 5 octombrie 2021, obiectivul principal fiind rerutarea traficului greu din zona Bucium și în sudul aglomerării Iași.

Urmare a finalizării procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurilor de atribuire a contractului având ca obiect: Elaborare Studiu de Prefezabilitate și Studiu de Fezabilitate pentru „Varianta Ocolitoare Iași Est”. Ofertantul desemnat câștigător este SC PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL, cu preţul de 3.169.569,49Lei fără TVA. Durata contractului este de 18 luni de la data de începere a contractului.

În cadrul contractului se vor presta următoarele servicii și se vor elabora cel puțin următoarele documente:

,,Update procedură de licitație! Conform informațiilor nu avem contestații depuse la Varianta de Ocolire Iași Est! Cu alte cuvinte în curând se poate semna contractul și demara Studiul de Prefezabilitate + Studiul de Fezabilitate! Termenul contractului este de 18 luni. O investiție pe care am lansat-o în 2021 în calitate de Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor are șanse ca la finele anului 2023 să aibă o documentație matură! Soluția fundamentată va elimina traficul greu și de tranzit din sudul municipiului Iași și va salva viețile ieșenilor!” a transmis fostul secretar de stat Adrian Covăsnianu (mandatul Cătălin Drulă).

Soluția completă pentru zona Bucium include :
a) eliminarea traficului greu din zona Bucium-Poitiers
b) redimensionarea tramei stradale pentru încurajarea transportului public/alternativ
c) extinderea transportului public spre zona periferică
d) crearea de alternative de trafic (reamenajarea urbanistică a râului Vămășoaia – infrastructură alternativă, vascularizarea zonei Bucium-creare de alternative de transport – Gr.T. Popa)
e) pasaj subteran zona Granit + zona CFR Socola

Compania de Drumuri a estimat valoarea Studiului de Fezabilitate la o valoare cuprinsă între 4,1 și 4,9 milioane lei, oferta de 3,1 milioane lei fiind de doar 65 % din estimarea Companiei de Drumuri.

,,Urmare a finalizării procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurilor de atribuire a contractului având ca obiect: Elaborare Studiu de Prefezabilitate și Studiu de Fezabilitate pentru „Varianta Ocolitoare Iași Est”. Ofertantul desemnat câștigător este SC PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL, cu preţul de 3.169.569,49 Lei fără TVA. Durata contractului este de 18 luni de la data de începere a contractului.

În cadrul contractului se vor presta următoarele servicii și se vor elabora cel puțin următoarele documente:

Elaborare Studiu de prefezabilitate

Elaborare Studiu de fezabilitate;

Asistență tehnică acordată Beneficiarului pentru susținerea Aplicației de Finanțare;

Asistență tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări.” comunicat CNAIR din 5 aprilie 2022. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *