CNN Business: Marile companii care și-au externalizat serviciile în India se străduiesc să-și protejeze angajații din țara puternic lovită de pandemia COVID-19

new delhi, india

Marile companii care și-au externalizat serviciile în India se luptă să-și protejeze angajații, în timp ce India e puternic lovită de pandemia COVID-19, transmite CNN Business. Firmele de servicii financiare au externalizat înspre India un număr uriaș de locuri de muncă în domeniul IT și operațiuni, atrase de disponibilitatea forței de muncă educate și costuri mici pe piața muncii. Aici se raportează în ultimele zile peste 300.000 de cazuri zilnic, iar sistemul sanitar este copleșit.

Marile bănci și companiile de contabilitate își derulează mare parte din afaceri în centre ca New York, Londra, Hong Kong și Tokyo, dar nu ar putea funcționa fără birourile din India. Aproape 4,4 milioane de cetățeni ai Indiei sunt angajați în IT și servicii de tip BPO (business process management), potrivit datelor disponibile, citate de CNN.

Unele firme de servicii financiare se grăbesc acum să acorde asistență muncitorilor și contractanților, în timp ce India se luptă cu cel mai grav focar de coronavirus din lume. Luni a fost a 12-a zi consecutivă în care s-au înregistrat peste 300.000 de cazuri. Decesele au crescut, de asemenea, într-un ritm alarmant, iar sistemul de sănătate al țării a fost întins dincolo de limite. Pentru a-și menține operațiunile online, băncile își mută activitatea în alte țări, încurajând personalul să lucreze de acasă și prelungind termenele limită ale proiectelor. Companiile indiene care oferă servicii către Wall Street iau măsuri suplimentare pentru a proteja angajații din orașe precum Bangalore, Pune, Hyderabad și Delhi, în unele cazuri înființând centre de îngrijire Covid pentru angajați și familiile acestora.

Pentru a-și menține angajații în siguranță și a asigura funcționarea afacerilor, o măsură este munca la distanță, care este implementată pentru aproape toți angajații de la Goldman Sachs (GS) și Wells Fargo (WFC). Wells Fargo sprijină comunitățile locale cu subvenții de peste 3 milioane de dolari, iar Goldman Sachs a anunțat săptămâna trecută o donație de 10 milioane de dolari pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei din India. Banca de investiții are birouri în Bangalore, Hyderabad și Mumbai. „Punem accentul pe sănătatea și siguranța oamenilor noștri și a familiilor acestora, în timpul acestei crize de sănătate fără precedent din India”, a spus Gunjan Samtani, șeful Goldman Sachs Services din India.

Băncile britanice Barclays (BCS), NatWest (NWG) și Standard Chartered (SCBFF) redirecționează o parte dintre activități către alte țări, pentru a scădea presiunea asupra angajaților din India. Mulți dintre ei s-au îmbolnăvit sau au responsabilități acasă, unde trebuie să își îngrijească membri ai familiei. Barclays are aproximativ 20.000 de angajați în India, acesta fiind cel mai mare centru al băncii în afara Marii Britanii. Barclays a crescut donațiile către organizații de caritate locale, pentru consumabile vitale și oferă asigurări medicale suplimentare angajaților pentru cheltuielile de tratament legate de Covid.

India a depăşit marţi pragul de 20 de milioane de cazuri de Covid-19, iar guvernul susţine că rata infectărilor este în scădere, relatează BBC, citat de G4media. Autorităţile indiene spun că infecţiile au scăzut constant începând cu 30 aprilie, când au fost înregistrate peste 400.000 de cazuri. Însă experţii sunt de părere că numărul deceselor şi cel al cazurilor sunt subraportate. Marţi, au fost anunţate 355.832 de contaminări pentru ultimele 24 de ore. În capitala Delhi, criza de oxigen nu dă semne de atenuare şi oamenii se zbat pentru a primi tratament. Lupta cu pandemia este îngreunată de dezinformări, răspândirea de știri false și așa-zise tratamente naturiste, pe care specialiștii le contestă.

 

New Delhi, India / Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *