Comenzile industriale „Made in Germany” au scăzut peste aşteptări în septembrie, din cauza declinului cererii externe

Redacția nov. 4, 2022 0 comentarii
industrie, sudor

Comenzile pentru bunuri „Made in Germany” au scăzut peste aşteptări în septembrie, din cauza declinului cererii externe, astfel încât cea mai mare economie europeană se apropie din ce în ce mai mult de recesiune, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Conform datelor publicate vineri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au scăzut în septembrie cu 4%, în timp ce analiştii estimau un recul de 0,5%.

În trimestrul trei din 2022, Germania a evitat ameninţarea recesiunii, înregistrând o creştere surprinzătoare, dar economia se confruntă cu dificultăţi din cauza inflaţiei ridicate, în urma creşterii preţurilor energiei.

Datele privind comenzile industriale subliniază problemele cu care se confruntă Germania, în contextul încetinirii economiei globale, al deficitului de materiale şi crizei energetice, care afectează producţia.

„Economia germană se îndreaptă spre recesiune – conform datelor dezastruoase privind comenzile industriale”, a apreciat Thomas Gitzel, economist şef la VP Bank.

Deşi comenzile industriale interne au crescut cu 0,5%, cele externe au scăzut cu 7%. De asemenea, comenzile industriale din zona euro au înregistrat un declin de 8%, iar cele din afara blocului un recul de 6,3%.

„Nivelul ridicat al comenzilor industriale înregistrat după pandemie pare să se apropie de final”, a avertizat ministerul Economiei.

Instituţia a apreciat că evoluţia slabă a fost cauzată de scăderile din sectorul auto (9%) şi inginerie mecanică (8,1%). Creşterea costurilor cu energia afectează semnificativ industria germană, avertizează analiştii.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *