Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 19% în primele 11 luni ale anului trecut față de aceeași perioadă din 2021

productie, fabrica Sursa foto: Pexels

În primele 11 luni ale anului 2022, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, cu 19,4%, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 0,2%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+5,8%) și în industria bunurilor intermediare (+2,2%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-12,7%) și industria bunurilor de capital (-0,4%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 14,7%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+18,8%), industria bunurilor de capital (+15,3%), industria bunurilor intermediare (+13,4%) și în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,8%).

În primele 11 luni ale anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 19,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+22,1%), industria bunurilor intermediare (+21,4%), industria bunurilor de uz curent (+18,4%) şi în industria bunurilor de capital (+18,1%).

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *