Comisarul european pentru agricultură: Exporturile Ucrainei de cereale sunt în creştere şi se apropie acum de două milioane tone pe lună

Redacția iun. 10, 2022 0 comentarii
porumb cereale

Exporturile Ucrainei de cereale sunt în creştere şi se apropie acum de două milioane tone pe lună, a anunţat vineri comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, transmite Reuters, scrie Agerpres.

„Conform informaţiilor din Ucraina, exporturile de cereale cresc gradual şi în prezent sunt aproape de două milioane tone pe lună”, a declarat comisarul european pentru agricultură la o conferinţă de presă cu ministrul Agriculturii din Polonia.

Ucraina este un exportator major de cereale către Africa şi Orientul Mijlociu şi întreruperea livrărilor, ca rezultat al invaziei Rusiei, duce la majorarea preţurilor, alimentând criza alimentară internaţională.

Luni, Ministerul Agriculturii anunţa că până acum în sezonul iulie-iunie 2021/2022 exporturile Ucrainei de cereale au ajuns la 47,2 milioane tone, inclusiv 148.000 tone în primele cinci zile din iunie.

Volumul total include 18,578 milioane tone de grâu, 22,4 milioane tone de porumb şi 5,7 milioane tone de orz.

Înainte de invazia Rusiei, Ucraina exporta până la şase milioane tone de cereale pe lună, dar în ultimele luni volumele au scăzut la aproximativ un milion de tone.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *