Comisia Europeană a amendat UniCredit, Nomura și UBS cu 371 milioane de euro

Unicredit pixabay.com

Comisia Europeană a amendat joi Nomura, UBS şi UniCredit cu suma totală de 371 milioane de euro pentru că au luat parte la un cartel european al tranzacţionării obligaţiunilor guvernamentale, transmit DPA şi Reuters, preluate de Agerpres.

De asemenea, din cartel au făcut parte şi Bank of America, RBS (cunoscută acum ca NatWest), Natixis şi WestLB (cunoscută acum ca Portigon).

Natwest nu a fost amendată deoarece a alertat autorităţile UE de existenţa cartelului. Bank of America şi Natixis nu au fost de asemenea amendate deoarece încălcarea reglementărilor a intrat în termenul de prescripţie pentru impunerea amenzilor.

Şi Portigon a primit o amendă zero deoarece nu a generat nicio cifră netă de afaceri în anul financiar trecut, când s-a stabilit plafonul pentru amenzi.

Cartelul a funcţionat parţial în perioadele de criză financiară, mai exact între 2007 şi 2011, şi a afectat zona economică europeană. Cele şapte bănci au încălcat reglementările UE care interzic practicile de afaceri neconcurenţiale, a informat Comisia Europeană.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *