Comisia Europeană spune că este prematur să speculeze cu privire la cauza scurgerilor din gazoductele rusești Nord Stream

G4Media sept. 27, 2022 0 comentarii
uniunea europeana, UE, comisia europeana, consiliul european, europa, bruxelles, strasbourg, luxemburg Sursa foto: European Council

Comisia Europeană a declarat marți că este prematur să speculeze cu privire la cauza scurgerilor din cele două gazoducte Nord Stream destinate să aducă gazele din Rusia în Europa, transmite Reuters.

“În acest stadiu, este foarte prematur să speculăm cu privire la cauzele… Statele membre analizează această problemă, vom rămâne în contact strâns cu ele, dar nu este chiar momentul să speculăm”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei la o conferință de presă obișnuită a UE.

Comisia urmărește îndeaproape evoluțiile legate de scurgeri și, până în prezent, nu vede niciun impact asupra securității aprovizionării Europei, a precizat purtătorul de cuvânt. Deși niciuna dintre ele nu era în funcțiune, ambele conducte conțineau încă gaz sub presiune.

Sursa foto: European Council

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *