Comisia Europeană spune că nu are încă informații dacă o companie europeană a plătit în ruble pentru gazele rusești

Aragaz gaze naturale mancare Pexels

Comisia Europeană nu are informaţii conform cărora vreo companie europeană a plătit în ruble pentru gazele ruseşti, după ce Moscova a cerut cumpărătorilor străini să se conformeze mecanismului de convertire a plăţilor din euro sau dolari în ruble, a declarat luni comisarul pentru energie, Kadri Simson, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Comisia Europeană nu are informaţii despre nicio companie privată sau ţară care este dispusă să facă asta”, a declarat Kadri Simson la sosirea la reuniunea miniştrilor Energiei din statele membre ale Uniunii Europene.

Săptămâna trecută, Gazprom a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, în absenţa plăţilor în ruble de la cele două ţări pentru livrarea combustibilului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ţărilor pe care el le-a calificat drept „neprietenoase”, după invadarea Ucrainei, să implementeze o schemă în cadrul căreia îşi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăţi în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble ruseşti.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *