Comisia solicită României și altor 21 de state membre să reducă sarcina asupra profesioniștilor care doresc să furnizeze servicii temporare și ocazionale

Teste-examen-teme-calculator-laptop-documente-teste-Pixabay-com Foto: Pixabay.com

Comisia Europeană a decis să inițieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere Belgiei, Bulgariei, Cehiei, Danemarcei, Germaniei, Irlandei, Greciei, Spaniei, Franței, Italiei, Ciprului, Letoniei, Luxemburgului, Ungariei, Maltei, Țărilor de Jos, Austriei, Poloniei, României, Sloveniei, Finlandei și Suediei pentru nerespectarea normelor UE privind calificările profesionale (Directiva 2005/36/CE).

Aceste norme facilitează prestarea temporară și ocazională de servicii de către profesioniști în diferite state membre, garantând în același timp protecția consumatorilor și a cetățenilor.

În mod excepțional, pentru profesiile care au implicații asupra sănătății și siguranței publice, statele membre pot să verifice calificările înainte de a permite prestarea de servicii. Astfel de controale prealabile pot întârzia semnificativ începerea activităților și, prin urmare, pot fi impuse doar în condiții stricte, în special atunci când lipsa calificărilor profesionale ar putea provoca daune grave sănătății sau siguranței beneficiarului serviciului. Comisia consideră că aceste 22 de state membre solicită verificări prealabile în mod nejustificat pentru mai multe profesii care nu îndeplinesc condițiile în care sunt permise astfel de controale și a concentrat această acțiune de asigurare a respectării legislației asupra a trei domenii de o importanță deosebită, și anume construcțiile, transporturile și serviciile pentru întreprinderi.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Prin urmare, Comisia trimite o scrisoare de punere în întârziere Belgiei, Bulgariei, Cehiei, Danemarcei, Germaniei, Irlandei, Greciei, Spaniei, Franței, Italiei, Ciprului, Letoniei, Luxemburgului, Ungariei, Maltei, Țărilor de Jos, Austriei, Poloniei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei și Suediei, care au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde și a remedia deficiențele semnalate de Comisie. Dacă nu primește un răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană („Comisia”) urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.