Compania aeriană rusă, Aeroflot, va anula toate zborurile către destinații europene, închise pentru ruși

Redacția feb. 28, 2022 0 comentarii
Aeroflot Rusia

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunțat că va anula toate zborurile către destinații europene până la noi ordine, după decizia multor țări de a-și închide spațiul aerian în semn de protest față de invazia Ucrainei de către Rusia.

Încă de joi, prima țară, Marea Britanie a interzis companiei aeriene naționale a Rusiei Aeroflot să aterizeze în Marea Britanie. Măsura a făcut parte din sancțiunile introduse în urma invaziei Ucrainei de către Moscova. Acum majoritatea țărilor europene s-au închis pentru Aeroflot.

British Airways a anunțat clienții cu privire la serviciile anulate și că va oferi rambursări complete. „Ne cerem scuze inconveniența creată, dar aceasta este în mod clar o chestiune în afara controlului nostru. Vom continua să monitorizăm situația îndeaproape”, a spus compania aeriană.

British Airways operează în mod obișnuit trei zboruri pe săptămână dus-întors între Londra și Moscova.

Aeroflot avea programate 16 zboruri între Londra Heathrow și Aeroportul Internațional Sheremetyevo din Moscova, în timp ce British Airways avea opt. Aeroflot a fost transportatorul oficial al United din 2013, iar cea mai recentă înțelegere urma să fie valabilă până în 2023. United a reînnoit acordul în 2015, semnând o prelungire de cinci ani, care se spune că valorează 40 de milioane de dolari.

Sursa foto: Facebook / Aeroflot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.