Compania de consultanţă EY investește 1,4 miliarde dolari în dezvoltarea unei platforme de inteligență artificială

Redacția sept. 18, 2023 0 comentarii
viitor, inteligenta artificiala, creier, computer

Compania de consultanţă EY anunţă lansarea propriei platforme de inteligenţă artificială (AI) în urma unei investiţii în valoare de 1,4 miliarde de dolari, cu rolul de a ajuta clienţii să îşi transforme afacerile prin adoptarea acestei noi tehnologii într-un mod responsabil, potrivit unui comunicat de presă.

Platforma EY.ai valorifică platformele tehnologice de ultimă generaţie ale EY şi capacităţile AI, cu o experienţă aprofundată în consultanţă strategică, consultanţă în tranzacţii, transformare, managementul riscurilor, audit şi asistenţă fiscală.

Investiţiile EY, în valoare de 1,4 miliarde de dolari, au sprijinit integrarea inteligenţei artificiale în tehnologii exclusive ale EY, precum: EY Fabric, utilizată de 60.000 de clienţi EY şi cu peste 1,5 milioane de utilizatori unici, respectiv o serie de achiziţii tehnologice de către EY, bazate pe tehnologii cloud şi de automatizare.

De asemenea, ca urmare a unui program-pilot iniţial la care au participat 4.200 de angajaţi EY cu specializare în tehnologie, organizaţia globală va lansa EY.ai EYQ, un model lingvistic de mari dimensiuni, care asigură un nivel înalt de securitate. În acest mod, programul de instruire perfecţionează şi extinde abilităţile angajaţilor EY în domeniul inteligenţei artificiale şi se bazează pe programul de instruire şi acreditare în domeniul inteligenţei artificiale, al datelor şi al analizei de date, lansat în 2018, prin care au fost acordate, până în prezent, peste 100.000 de acreditări, precum şi pe programul EY Tech MBA, lansat în 2020.

„EY.ai reuneşte un ecosistem AI care cuprinde o serie de capacităţi tehnologice, academice şi de afaceri în domeniul inteligenţei artificiale. Aici sunt incluse alianţe de înalt nivel cu unele dintre cele mai inovative organizaţii din lume, printre care se numără Dell Technologies, IBM, Microsoft, SAP, ServiceNow, Thomson Reuters şi UiPath, precum şi cu alţi lideri emergenţi care definesc viitorul inteligenţei artificiale. Pe baza alianţei strategice existente, Microsoft a oferit organizaţiei EY acces anticipat la capacităţile Azure OpenAI, precum GPT-3 şi GPT-4. Beneficiind de sprijinul Microsoft şi valorificând serviciile Azure OpenAI, echipele EY construiesc şi implementează soluţii avansate de inteligenţă artificială generativă cu scopul de a îmbunătăţi ofertele de servicii ale EY”, se precizează în comunicat.

Apariţia EY.ai urmează lansărilor de numeroase soluţii şi servicii bazate pe inteligenţă artificială, printre care: EY Intelligent Payroll Chatbot – lansat ca program-pilot în luna martie 2023 în colaborare cu Microsoft, care răspunde la întrebări complexe referitoare la salarizarea angajaţilor, personalizează interacţiunea cu angajaţii şi se preconizează că va reduce volumul de sarcini al angajatorilor cu peste 50%; lansarea a 20 de noi capacităţi de tehnologii de audit la nivelul întregii organizaţii EY.

Conform companiei de consultanţă, EY şi School of Advanced Computing din cadrul University of Southern California desfăşoară, în prezent, discuţii cu privire la posibilitatea derulării unui program de cercetare în comun. Discuţiile vin ca urmare a lansării de către această universitate a iniţiativei Frontier of Computing, în valoare de un miliard de dolari, dedicată dezvoltării tehnologiei inteligenţei artificiale în mod etic şi responsabil.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 395.442 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 49,4 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2023.

Prezentă în România din anul 1992, EY furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, juridică, strategie şi tranzacţii, consultanţă către companii multinaţionale România şi Republica Moldova.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *