Compania de consultanță EY renunță la primele de sărbători din SUA, pe măsură ce perspectivele economice se întunecă

Redacția dec. 11, 2022 0 comentarii
ey foto

Compania de consultanță EY și-a anunțat angajații din SUA că nu vor primi prime de sărbători în acest an, fiind cea mai recentă mare firmă din sectorul serviciilor financiare și profesionale care semnalează o perspectivă economică dificilă, scrie Financial Times.

Vestea a fost dată vineri, în cadrul unei ședințe a întregului personal al firmei de contabilitate Big Four, care intenționează să își despartă activitatea istorică de audit de o activitate de consultanță și consultanță fiscală care a crescut rapid în ultimii ani.

Personalul a fost informat că perspectivele economice s-au întunecat în SUA și la nivel global, potrivit persoanelor care au participat la ședință.

În ultimii doi ani, EY din USA a plătit bonusuri de merit pentru cei mai performanți în această perioadă, pe lângă bonusurile principale acordate la sfârșitul anului fiscal în iunie.

Totuși, nu vor exista fonduri disponibile pentru acest sistem în 2022, au spus directorii.

„În timp ce EY continuă să înregistreze o creștere puternică a veniturilor, am ales în acest moment să nu finanțăm programul nostru suplimentar și discreționar de la jumătatea anului, având în vedere mediul economic în schimbare”, a confirmat EY într-o declarație pentru Financial Times.

„Rămânem fermi în angajamentul nostru de a fi un lider în materie de recunoaștere și recompense. Acest lucru include intenția noastră pentru bonusurile anuale planificate bazate pe performanță și premiile de recunoaștere continuă”, a precizat compania. Schema de la jumătatea anului ar putea fi resuscitată în anii următori.

Directorul executiv al Goldman Sachs, David Solomon, s-a numărat printre mai mulți directori de bănci care au avertizat săptămâna aceasta că SUA cochetează cu posibilitatea unei recesiuni anul viitor.

Banca de investiții Jefferies și-a anunțat deja angajații să se aștepte la „un sezon de compensații mai dificil”, iar o încetinire bruscă a tranzacțiilor corporative este posibil să reducă plățile de bonusuri și la alte bănci.

EY are o mare activitate în domeniul serviciilor financiare în SUA, oferind consultanță în materie de fuziuni și achiziții și de strângere de fonduri pentru companii, care este, de asemenea, sensibilă la perspectivele economice.

Liderii globali ai firmei numiseră perioada până în iunie 2022 „unul dintre cei mai de succes ani din istoria organizației”, cu o creștere procentuală puternică de două cifre a veniturilor în SUA, condusă de activitățile de consultanță și tranzacții financiare. Regiunea America, dominată de firma americană, a înregistrat venituri de 21,1 miliarde de dolari, în creștere cu 19% față de anul fiscal precedent.

Conducerea globală a firmei se pregătește să supună planul de divizare a EY la voturile celor 13.000 de parteneri din întreaga lume până în primăvara anului viitor, dar detaliile financiare nu au fost încă restrânse, iar perspectivele economice vor cântări puternic asupra valorii finale a diviziei de consultanță desprinse.

Dacă divizarea va avea loc, partenerii din partea de consultanță vor primi acțiuni în noua companie, care, la rândul ei, va vinde acțiuni și va obține datorii pentru a finanța plățile în numerar către partenerii din partea de audit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *