Compania de Drumuri : UMB începe lucrările pentru lotul 4 al Autostrăzii București Nord pe 4 aprilie 2023/Viaduct peste Lacul Cernica

UMB lot 3

Constructorul român UMB poate începe lucrările pentru execuția lotului 4 al Autostrăzii de Centură București Nord din 4 aprilie 2023, precizează Compania de Drumuri la solicitarea Economedia. Durata mare de la semnarea contractului și până la deschiderea șantierului se explică prin obligația predării unui studiu de mediu pe durata celor patru anotimpuri (SAE – Studiu de Evaluare Adecvată) zona Lacului și a Pădurii Cernica fiind arii protejate.

,,Termenul de începere a lucrărilor conform prevederilor contractuale este 4.04.2023. Monitorizarea factorilor de mediu a început în luna februarie 2021. În prezent, a fost aprobat PAC (n.r Proiect pentru Autorizația de Construire) și se află în curs de transmitere notificarea modificării proiectului către APM Ilfov.”-a transmis CNAIR.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 4 de pe A0 Bucureşti Nord a fost semnat în august 2020 cu cel mai puternic constructor din România, iar termenul de realizare este de 30 de luni, din care 12 pentru proiectare şi 18 pentru execuţie. În noiembrie 2021, CNAIR transmitea că UMB poate deschide șantierul ,, la sfârșitul anului 2022 după finalizare proiectării și emiterea Autorizației de Construire” (datalii aici). Lotul 4 are o lungime de 4,5 kilometri între A2 – Autostrada Soarelui şi DN 3 Pantelimon, iar valoarea lucrărilor este de 312 milioane lei. Cea mai importantă lucrare de artă va fi viaductul peste Lacul Cernica.

UMB a început în această vară lucrările pe lotul 2 Corbeanca-Afumați, dar CNAIR trebuie să rezolve problema descărcării și a conexiunii cu Lotul 3 (Afumați-Pantelimon) unde constructorii chinezi au reintrat în cursă după decizia CNSC.

Sursa CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *