Compania de IT Softbinator Technologies cumpără o nouă firmă de tehnologie din Timișoara

Redacția iun. 7, 2022 0 comentarii
calculator, job, grafice

Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse în domeniu IT, anunță demararea procedurilor de preluare integrală a companiei IT din Timișoara, [e-spres-oh].

În urma tranzacției, Softbinator Technologies își consolidează prezența în vestul României și își extinde portofoliul cu noi clienți, cu precădere din Statele Unite ale Americii.

„[e-spres-oh] este unul dintre cele mai cunoscute branduri locale de design și tehnologie din Timișoara. Suntem încântați de oportunitatea acestei tranzacții, în urma căreia ne vom extinde la nivel regional și vom accentua forța de livrare a Softbinator pentru clienții internaționali. Dincolo de cunoștințele extinse în dezvoltarea de produse software, faptul că noii noștri colegi sunt prezenți deja în piața din SUA reprezintă un avantaj semnificativ în ceea ce privește planurile noastre legate de consolidarea poziției companiei în piața americană. Dacă de-a lungul timpului, Softbinator și-a intensificat eforturile pe coasta de Vest, în Silicon Valley, alături de [e-spres-oh] începem să furnizăm servicii și pe coasta de Est, în special în New York și Washington, D.C.. Faptul că avem o cultură organizațională extrem de apropiată ne permite să continuăm strategia multi-brand de extindere a ceea ce deja numim Grupul Softbinator. Discuțiile cu acționarii companiei au început încă din noiembrie 2021 și am construit pas cu pas planurile de a transforma [e-spres-oh] într-o companie și mai puternică după finalizarea acestei achiziții. De asemenea, după ce [e-spres-oh] va fi integrată în grup, vom urmări dezvoltarea în continuare a echipei în acea regiune a țării, atât printr-o creștere organică, cât și prin achiziționarea de alte companii din zona respectivă,” a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.

[e-spres-oh] este o companie fondată în anul 2012 în Timișoara, specializată în dezvoltare de software, consultanță, testare și UI/UX. În 2019, [e-spres-oh] a fost vândută către Alpine Group, un grup de investiții din SUA, iar în noiembrie 2021, acționarii actuali ai [e-spres-oh], Daniel Markovits, Horia Radu, Bogdan Dîngă și Marcel Bărbulescu au preluat compania de la grupul american de investiții.

În urma acestei tranzacții, Softbinator Technologies va prelua integral [e-spres-oh] și echipa de peste 40 de angajați și colaboratori. La nivelul conducerii, Daniel Markovits va continua să activeze ca CEO și va fi responsabil de strategia de business a companiei, precum și îndeplinirea obiectivelor stabilite la nivel de grup pe termen mediu și lung.

În 2021, [e-spres-oh] a înregistrat o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei, iar pentru anul acesta compania vizează venituri de aproximativ 11 milioane de lei.

Pentru realizarea acestei tranzacții, Softbinator Technologies va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în septembrie 2021.

Aceasta este cea de-a treia tranzacție realizată de companie cu fonduri atrase din piața de capital, după preluarea WiseUp la finalul anului 2021 și Digital Tailors în luna mai 2022.

În prezent, Softbinator mai deține participații în compania de recrutare TechMind (25%), agenția de Product Design Ixperi (75%) și în Yummdiet (9,5%), o platformă smart de recomandări de nutriție sănătoasă și wellbeing.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 70 milioane de lei.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *