Compania germană EMZ Hanauer, producător de piese și sisteme pentru produse electrocasnice, investește 72 milioane lei în construcția primei fabrici din România la Reșița

Redacția aug. 11, 2022 0 comentarii
EMZ Hanauer

Compania germană EMZ Hanauer are în plan să investească 72 milioane lei în construcția primei fabrici din România de la Reșița, potrivit unui anunț al companiei pe pagina sa de Facebook. Valoarea ajutorului de stat solicitat se ridică la circa 26 milioane lei.

„La 4 august 2022, am dat undă verde pentru noua noastră fabrică de producție din Reșița, România. Pentru începerea simbolică a construcției, CEO Thomas Hanauer și SVP Finance Andreas Weidmüller s-au deplasat la Reșița pentru a ține ceremonia de punere a pietrei de temelie împreună cu viitorul nostru manager de șantier, Daniel Olaru, și cu primarul Ioan Popa”, se menționează în mesajul de pe Facebook.

Potrivit anunțului, producția în noua fabrică va începe în primăvara anului 2023. Primarul din Reșița a transmis într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că inițial noua fabrică va genera peste 200 de noi locuri de muncă.

„Astăzi am fost invitat de reprezentanții EMZ, pentru a puncta începerea lucrărilor la hala de producție din Parcul industrial, o investiție de 13 milioane de euro ce va genera în primă fază peste 200 de noi locuri de muncă pentru orașul nostru”, a scris Ioan Popa.

Compania mai are fabrici în Germania și Cehia, precum și unități de producție în China și Mexic.

Sursă foto: Compania germană EMZ Hanauer/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *