Compania germană Hengst a investit 8 milioane de euro într-o fabrică de filtre pentru echipamente de curăţare la Balş

Hengst Filtration Sursa foto: Hengst Filtration.com

Compania germană Hengst Filtration a deschis miercuri, în oraşul Balş, o fabrică pentru filtre destinate echipamentelor de curăţare şi scule electrice, în care a investit 8 milioane de euro. Fabrica urmează să aibă până la finalul anului 100 de angajaţi şi apoi să ajungă la 500 de angajaţi, conform unui plan de creştere graduală pentru următorii cinci ani, spun reprezentanţii firmei.

Noua fabrică este o investiţie care aduce atât sustenabilitate activităţii economice din Balş cât şi noi locuri de muncă, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Compania de producere a filtrelor a investit la Balş aproximativ opt milioane de euro, potrivit lui Christopher Heine, CEO al Hengst.

„Am găsit o hală de producţie excelentă în Balş, pe care am reuşit să o adaptăm rapid la nevoile noastre. Ne aşteptăm să avem mai multă flexibilitate în producţie la Balş, în special pentru produsele în cantităţi mai mici. Prin urmare, Balş este un alt exemplu al transformării noastre de la un furnizor automotive la un specialist în filtrare în mai multe domenii”, a declarat Christopher Heine.

Primarului oraşului Balş, Cătălin Rotea, a arătat că administraţia locală urmăreşte să atragă investitori şi acordă facilităţi fiscale.

„Este o zi foarte mare, o zi importantă pentru Balş, asistăm astăzi la inaugurarea unei capacităţi de producţie a uneia dintre cele mai renumite şi mai puternice companii din Europa, Hengst Filtration. Este un lucru de care oraşul nostru avea nevoie. Este un semn că oraşul este pe o cale normală a dezvoltării (…) Am acordat facilităţi fiscale, am rezolvat, într-un termen aproape record pentru birocraţia românească, problemele juridice ale terenurilor şi am încercat să răspundem cu celeritate la tot ceea ce ne-au solicitat de natură juridică şi administrativă”, a declarat primarul Cătălin Rotea.

Fabrica de la Balş a companiei germane Hengst Filtration se întinde pe o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi şi va produce în principal filtre pentru sectorul uz casnic şi profesional, respectiv pentru aparate de curăţare şi scule electrice din sectorul privat şi profesional. Unitatea funcţionează în halele unei foste fabrici de componente de interior pentru auto ce a fost construită de IAC în 2012 şi a fost închisă la începutul anului 2020.

Sursa foto: Hengst Filtration.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *