Startup-ul românesc IT FintechOS face concedieri. Sergiu Neguț, co-fondator: Dacă o companie face o restructurare, asta nu înseamnă deloc că se prăbușește, ci creează o structură

Sergiu Neguț și Teodor Blidăruș, fondatori FintechOS

Sergiu Neguț, co-fondator și CSO al startup-ului FitechOS, a confirmat miercuri, într-un video publicat pe pagina sa de Facebook, că FintechOS a făcut reduceri de personal, fără să precizeze numărul de angajați disponibilizați.

Anunțul acestuia vine după ce în spațiul public au existat anumite informații conform cărora compania ar mai avea doar 270 de angajați din cei 550 câți erau acum doi ani, din cauza a mai multor runde de concedieri.

„În primul rând a făcut niște reduceri de personal. Acesta este un proces. Nu este simplu și este dureros, în primul rând pentru cei care pleacă din companie, dar și pentru cei care rămân. Cifrele pe care le-ați auzit sunt exagerate. Astea sunt cifrele spuse de niște persoane anonime pe rețele de socializare la supărare. Ce facem noi pentru oamenii care pleacă, e că punem un pachet de compensare pe masă. Pachetul de compensare mi-aș dori fi dorit să fie mai mare, atâtea resurse am avut. Ceea ce facem în plus este că de fiecare dată i-am ajutat pe oamenii care pleacă să-și găsească de lucru. Cum facem asta? Profesioniștii din echipa noastră de hr își folosesc abilitățile ca să-i ajute pe oamenii ăștia să-și găsească de lucru, poate job-uri mai bune. Dacă o companie face o restructurare, asta nu înseamnă deloc că se prăbușește, ci creează o structură. Piața cere ca o companie care ajunge la o anumită maturitate”, a declarat Sergiu Neguț, co-fondator și CSO (Chief Strategy Officer) al startup-ului FitechOS.

Acesta spune că oamenii sunt îndreptățiți să fie supărați și precizează că și-ar fi dorit să existe o mai bună comunicare.

În ultima săptămână s-a discutat despre un nou val de concedieri operat de compania românească FintechOS, angajații spunând că din cei aproape 550 de persoane pe care FintechOS îi avea acum doi ani, mai sunt în companie în prezent 270, potrivit lui Doru Șupeală, consultant în marketing și business. Pentru circa 80 dintre aceștia au fost anunțate săptămâna trecută decizii de concediere. Ar fi al patrulea val de concedieri din ultimul an și jumătate, care duce efectivul companiei sub 200 de persoane și restrânge consistent capacitatea de livrare a produselor și serviciilor către clienți.

FintechOS este o companie din domeniul serviciilor financiare, lansată în 2017. Compania este cunoscută pentru rundele de finanțare atrase de-a lungul anilor: în 2019 a atras finanțare de 14 milioane de dolari condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures. În luna aprilie din 2021 a primit finanțare de 60 milioane de dolari condusă de fondul de investiții Draper Esprit, iar tot în 2021 în luna august compania a mai atras finanțare de 10 milioane de dolari.

Sergiu Neguț și Teodor Blidăruș, fondatori FintechOS

Comentarii

  1. “Dacă o companie face o restructurare, asta nu înseamnă deloc că se prăbușește” – corect. O companie poate sa existe si fara angajati. Intr-o zi scapam de ghivece, intr-alta de angajati. Tot aia-i.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *