Compania japoneză Sega Sammy va plăti peste 700 milioane de euro pentru a cumpăra Rovio, producătorul finlandez al jocului Angry Birds

Redacția apr. 17, 2023 0 comentarii
angry bird

Compania japoneză Sega Sammy Holdings, care deține personajul animat Sonic the Hedgehog, a declarat luni că intenționează să achiziționeze compania finlandeză Rovio Entertainment  pentru 706 milioane de euro (776 milioane de dolari) pentru a-și consolida afacerea cu jocuri mobile, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor Rovio, scrie Reuters.

Sega Sammy va oferi 9,25 euro pentru fiecare acțiune a companiei din spatele jocului mobil Angry Birds, o primă de 19% față de prețul de închidere de vineri, în cadrul ofertei sale de cumpărare care va fi lansată în jurul datei de 8 mai. În urma anunțului, acțiunile Rovio au crescut cu până la 18,8% în primele tranzacții din Europa.

“Pe piața globală a jocurilor de noroc în creștere rapidă, piața jocurilor mobile are un potențial deosebit de ridicat, iar obiectivul pe termen lung al Sega a fost acela de a accelera expansiunea sa în acest domeniu”, a declarat Haruki Satomi, directorul executiv al Sega Sammy, într-o declarație.

“Combinarea punctelor forte ale Rovio și Sega prezintă un viitor incredibil de interesant”, a declarat directorul general al Rovio, Alexandre Pelletier-Normand, în același anunț scris.

Cu toate acestea, acțiunile Sega Sammy au scăzut cu 4,2% în ziua dinaintea anunțului privind oferta publică de cumpărare.

“‘Angry Birds’ este cunoscut peste tot în lume. Dar brandul și-a depășit deja apogeul”, a declarat Serkan Toto, fondator al companiei de consultanță Kantan Games.

“Cred că investitorii (în Sega Sammy) sunt dezamăgiți de această utilizare a 700 de milioane de euro”.

Pe baza perspectivelor de profit pe termen scurt ale Rovio, oferta a fost bună pentru acționarii grupului finlandez, chiar dacă a atribuit o valoare limitată portofoliului de jocuri noi al companiei, a declarat analistul Atte Riikola de la Inderes.

“Există o incertitudine considerabilă în acest moment în ceea ce privește succesul viitoarelor jocuri… per total, cred că oferta este bună și acționarii Rovio vor fi fericiți să o accepte”, a spus acesta.

Rovio a primit în ianuarie o ofertă de preluare de 683 de milioane de euro de la omologul israelian Playtika Holding Corp, dar discuțiile au fost anulate luna trecută.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *