Compania norvegiană Aker declară că s-a retras din consorțiul care încearcă să cumpere cea mai mare parte din activităţile de explorare şi producţie ale OMV

omv Foto: OMV

Compania norvegiană Aker a declarat miercuri că nu mai face parte dintr-un consorțiu care a făcut o ofertă nesolicitată în luna iulie pentru a cumpăra cea mai mare parte a activităților de explorare și producție ale companiei austriece de petrol și gaze OMV, scrie Reuters.

Ziarul austriac Kurier a relatat marți că Aker, unul dintre principalii acționari ai firmei de petrol și gaze Aker BP, împreună cu traderul Trafigura și firma de capital privat Bluewater și-au exprimat interesul de a cumpăra 51% din divizia explorare și producție a OMV.

Acesta a refuzat să comenteze motivul pentru care Aker nu mai face parte din grup. OMV a confirmat că a primit o scrisoare prin care își exprima interesul pentru activitățile sale de explorare și producție.

Kurier a relatat că consorțiul era condus de Sverre Skogen, președintele și directorul executiv al companiei norvegiene Mime Petroleum, citând scrisoarea datată 25 iulie.

Ziarul a precizat că consorțiul a declarat că este capabil să garanteze securitatea aprovizionării cu gaze a Austriei, o prioritate de top pentru guvernul austriac, care deține 31,5% din OMV. Consorțiul a estimat valoarea participației de 51% din divizia E&P la 5,5 miliarde de dolari până la 7 miliarde de dolari, a adăugat Kurier.

Foto: OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *