Compania românească de IT Bento digitalizează un terminal portuar de cereale

Comvex minerale descarcare nave

Compania antreprenorială românească Bento, specializată în soluții software și servicii de infrastructură IT și Cloud, a digitalizat un terminal portuar de cereale din România, simplificând și automatizând operațiunile de recepție, depozitare și gestiune a stocurilor de cereale.

Compania a implementat soluția Bento Grânar în cadrul terminalului Comvex, iar capacitățile de recepție în cadrul companiei au crescut la peste 500 de autocamioane cu cereale pe zi.

Agricultura reprezintă un sector economic vital pentru dezvoltarea României. Bento Grânar este un produs pe care l-am creat și dezvoltat cu scopul de a veni în sprijinul agriculturii românești. Prin Bento Grânar inovăm tot ceea ce înseamnă managementul depozitării de cereale, deoarece este necesar ca în viitorul apropiat, capacitatea de depozitare a României să crească și să fie în linie cu nevoile curente ale fermierilor. Soluția noastră digitalizează fermele agricole în vederea optimizării costurilor acestora prin urmărirea tuturor proceselor specifice, de la recepția la livrarea cerealelor în cadrul silozurilor și creșterea capacității de recepție a unei companii fără a fi nevoie de angajați în plus. Proiectul implementat în cadrul Comvex a fost pus în producție în urmă cu doi ani de zile, de atunci compania reușind să își mărească capacitatea de recepție și să își reducă costurile de management a operațiunilor de recepție, depozitare și gestiune a stocurilor de cereale cu 20%,” a declarat Vlad Bodea, co-fondator Bento.

Bento Grânar este un produs de management dezvoltat de echipa Bento care se adresează în mod special deținătorilor de silozuri, magazii sau depozite de cereale cu capacitate mare de stocare „in land” sau terminale portuare, a căror activitate presupune managementul contractelor pentru gestionarea cantității și calității cerealelor depozitate. În cadrul Comvex, Bento Grânar simplifică și automatizează toate operațiunile de recepție, depozitare și gestiune a stocurilor de cereale și generează toate documentele legale privind gestiunea de stocuri de cereale, precum BCA, tichet de cântar, SRC, AJG, situații de stoc pe clienți, produse, mijloace de transport etc.

Bento este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, înființată în urmă cu 17 ani. Începând cu data de 16 martie 2022, Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

COMVEX SA a fost înființată în anul 1991, fiind cel mai mare terminal specializat în operarea materiilor prime solide vrac din arealul Mării Negre, acoperind o suprafață de 700.386 mp în sudul Portului Constanța, România.

Sursa foto: comvex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.