Compania românească de tehnologie Star Storage intră în insolvență prin reorganizare. Operațiunile vor continua/ Nu vor exista concedieri sau disponibilizări. Compania are în portofoliul de clienți grupuri telecom, din industria energetică, dar și Electrica sau MAI

cloud, servicii cloud, stocare cloud Sursa foto: Pixabay

Compania românească Star Storage, furnizor de tehnologie cu o istorie de 23 de ani în furnizarea de soluții digitale de afaceri și servicii cloud, a luat recent decizia de a iniția intrarea în procedura generală de insolvență prin reorganizare. “Este un pas strategic pentru stabilitate și reechilibrarea operațională, în interesul companiei, al angajaților și al clienților”, Cătălin Păunescu, CEO. Firma ia măsuri  de restructurare a datoriilor din perioada pandemiei COVID-19. Conducerea Star Storage spune că schimbările legislative din martie 2023 prin care s-au modificat condițiile de aplicare a înlesnirilor la plată a datoriilor au creat dificultăți suplimentare. Compania are printre clienți grupuri telecom, din industria energetică, dar și Electrica sau MAI.

“Această decizie strategică a fost luată de conducerea companiei având în vedere obiectivele pe termen lung, precum și angajamentul față de angajați, clienți și parteneri, fiind o decizie influențată în mod semnificativ de perioada excepțională a pandemiei COVID-19, perioadă în care compania s-a confruntat cu provocări neașteptate, generând pierderi și costuri excepționale”, transmit reprezentanții companiei.

Compania a revenit la profitabilitate în 2022 și 2023, Star Storage fiind in acest moment o companie profitabilă, cu EBITDA pozitiv. “Efectele din trecut ale pandemiei au continuat să influențeze negativ rezultatele și stabilitatea financiară a companiei, urmând a afecta în continuare performanța sa, dacă nu s-ar fi luat măsura declanșării procedurii de insolvență prin reorganizare. Deși sumele reprezentând taxe, întârziate la plată în perioada 2020-2022, au fost reeșalonate pe termen lung urmând a fi achitate conform unui plan foarte strict stabilit de managementul companiei, schimbările legislative intervenite în martie 2023 prin care s-au modificat condițiile de aplicare a înlesnirilor la plată a datoriilor au creat dificultăți suplimentare”, a transmis compania.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Toate aceste schimbări au pus Star Storage în imposibilitatea de a mai continua planul inițial de reeșalonare la plată a datoriilor și la luarea deciziei de a deschide procedura de insolvență prin reorganizare, pentru a-și menține în continuare capacitatea de a desfășura operațiunile în condiții normale.

De ce Insolvența prin reorganizare?

“Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor. Vrem însă să ne asigurăm angajații si partenerii că nu va exista un impact negativ în ceea ce privește continuitatea operațională, activitățile noastre de zi cu zi nefiind afectate și, mai mult, ne așteptăm ca acestea să fie îmbunătățite. Prin restructurarea fundației noastre financiare, vom deveni mai puternici și mai rezilienți. Vreau să mulțumesc echipei, dar și partenerilor și clienților noștri pentru sprijinul continuu și să îi asigur că vom menține o comunicare deschisă și transparentă pe parcursul întregului proces.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Impactul asupra companiei. Planurile de viitor anunțate de Star Storage:

În ceea ce îi privește pe angajați, compania nu va fi afectată de concedieri sau disponibilizări, spun reprezentanții companiei

“În urma acestor măsuri, cu impact direct pozitiv în capacitatea companiei de a acoperi la timp obligațiile către angajați si furnizori, clienții vor fi deserviți în continuare mai eficient, cu accent pe calitate și inovație. Compania asigură toate părțile interesate că operațiunile zilnice vor continua fără întreruperi. În condițiile în care Star Storage a înregistrat o creștere de peste 30% în 2023 față de 2022, managementul companiei estimează că această tendință pozitivă va continua și în anii următori, fiind sprijinită de măsurile luate de diminuare a efectelor negative din trecut, din perioada pandemiei”, transmit reprezentanții Star Storage.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, consultate de Economedia, firma Star Storage a încehiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 29.,4 milioane de lei (în scădere cu 17% față de anul anterior), un profit de 3,22 milioane de lei (+149% față de anul anterior, conform Termene.ro), datorii de 55,3 milioane de lei și 173 de salariați (în scădere cu 15%). Platforma Termene.ro o plasa sub “risc de insolvență ridicat” și precizează că firma a fost raportată de către furnizorii ei ca având facturi pe care nu le-a achitat la termen.

Compania furnizează soluții inclusiv pentru companii de stat sau instituții, anul trecut printre clienți aflându-se Primăria Sectorului 4, Agenția Națională a Funcționarilor Publici sau Romsilva. Potrivit datelor de pe site-ul propriu, compania are în portofoliul de clienți grupuri telecom, din industria energetică, dar și Electrica sau Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Despre companie:

Compania a fost înființată în anul 2000, cu un portofoliu de peste 500 de clienți pe 4 continente și este un furnizor de tehnologie care dezvoltă și livrează, folosind inteligența artificială și abordarea de tip low-code, soluții pentru digitalizarea și automatizarea proceselor, gestionarea conținutului nestructurat și asigurarea conformității cu reglementările legale pentru organizații private și publice. Compania are un portofoliu de platforme software proprii și expetiză în industrii cum ar fi sectorul bancar, asigurări, utilități, telecomunicații, comerțul cu amănuntul și bunurile de larg consum, industria prelucrătoare, auto și aerospațială, sănătate și sectorul public.

Citește și:

ANALIZĂ An dificil pentru business în România: Ce companii au decis să pună lacătul afacerii locale în 2023

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: