Compania românească IT Genetics a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 70 milioane lei, în creștere cu 20%, și cu profit net de 2,4 milioane lei, mai mare cu 300%

Ștefan Axinte și Liviu Sima, IT Genetics Ștefan Axinte și Liviu Sima, IT Genetics

Compania românească IT Genetics, specializată în distribuţia şi integrarea de sisteme IT în domeniul identificării automate, colectării de date (AIDC) şi punctelor de vânzare (POS), cu prezență internațională în Ungaria, Bulgaria, Spania și Italia, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri la nivel consolidat de 70,6 milioane de lei în 2023, în creștere cu 20% comparativ cu anul 2022. În ceea ce privește indicatorul EBITDA consolidat, acesta s-a ridicat la 3,4 milioane de lei, o majorare cu 209%, iar profitul net înregistrat la nivel consolidat a fost de 2,4 milioane de lei, o apreciere cu 300%.

Performanța financiară înregistrată la nivelul anului 2023 reflectă angajamentul și eforturile echipei noastre în furnizarea de soluții de înaltă calitate care răspund nevoilor pieței. Creșterile remarcate la nivelul cifrei de afaceri, EBITDA și profitului net subliniază succesul strategiei noastre de inovare și expansiune internațională. Vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea continuă a tehnologiilor avansate și pe îmbunătățirea experienței clienților noștri, oferindu-le soluții personalizate care să le optimizeze procesele operaționale și să le sporească eficiența. Suntem dedicați să sprijinim digitalizarea companiilor din diverse industrii și să rămânem un partener de încredere în transformarea lor digitală”, au declarat Liviu Sima și Ștefan Axinte, cofondatori IT Genetics.

Citește și: INTERVIU Liviu Sima, IT Genetics: Vrem să ne extindem teritorial în România și în alte țări / Am amânat listarea din cauza condițiilor din piață

În ceea ce privește veniturile înregistrate la nivelul piețelor în care grupul activează, ponderea semnificativă a fost generată de compania din România, 91%, în timp ce entitatea din Ungaria a contribuit cu 4%, cea din Bulgaria cu 3%, iar cea din Spania cu 2%. Entitatea din Italia nu a fost inclusă în rezultatele consolidate deoarece grupul a intrat pe această piață la finalul anului 2023.

În 2023, în România, IT Genetics a deservit peste 11.500 de clienți, din domenii precum producție, retail, IT, servicii, utilități și energie, automotive, precum și instituții publice. Din totalul veniturilor înregistrate în România, vânzările de hardware au reprezentat 56%, soluțiile – 33%, iar serviciile – 11%. Pe parcursul anului 2023, solicitările pentru soluții de eficientizare prin digitalizare și automatizare au continuat să se mențină la un nivel ridicat.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Pentru acest an, ne propunem să continuăm creșterea, să consolidăm prezența noastră internațională și să ne diversificăm portofoliul de produse și servicii pentru a satisface nevoile în evoluție ale clienților noștri. Obiectivul nostru pe termen lung este să devenim un lider în domeniul transformării digitale la nivel european”, a declarat Adriana Arhire, CEO IT Genetics.

În ceea ce privește entitățile internaționale, IT Genetics Ungaria, prezentă în această țară prin platforma de eCommerce ITGstore.hu, a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,7 milioane de lei și o creștere semnificativă a activității, pe fondul livrării de soluții și echipamente IT personalizate în funcție de specificul clienților din această țară. În 2023, IT Genetics Ungaria a observat o creștere semnificativă în cererea pentru soluții de automatizare a depozitelor și gestionare a stocurilor, pe fondul dezvoltării rapide a comerțului electronic și logisticii. În plus, retailerii prezenți în această țară investesc în tehnologii moderne pentru a îmbunătăți experiența clienților și a rămâne competitivi. Acest lucru a condus la o cerere crescută pentru soluții POS avansate, sisteme de plată self-service și soluții de fidelizare a clienților. Totodată, Ungaria este o piață în care guvernul sprijină procesul de digitalizare al companiilor prin implementarea unor diverse programe și stimulente pentru multiple sectoare ale economiei.

IT Genetics Bulgaria, prezentă în această țară prin platforma de eCommerce ITGStore.bg, a înregistrat venituri de 2,6 milioane de lei în 2023. În Bulgaria, IT Genetics observă o creștere a cererii pentru soluții de etichetare și trasabilitate, în special în industria alimentară, caracterizată de reglementări stricte, gestionarea stocurilor și optimizarea lanțului de aprovizionare. În plus, investițiile guvernamentale în infrastructura digitală și în programele de susținere a afacerilor stimulează companiile să adopte tehnologii moderne pentru a-și îmbunătăți eficiența și competitivitatea.

În ceea ce privește IT Genetics Spania, prezentă în această țară prin platforma de eCommerce ITGStore.es, aceasta a generat venituri de 1,7 milioane de lei în 2023. Piața din Spania este influențată de creșterea rapidă a comerțului electronic, determinând o cerere crescută pentru soluții de gestionare a stocurilor și trasabilitate. Retailerii spanioli investesc masiv în tehnologii digitale pentru a optimiza operațiunile și a îmbunătăți experiența clienților, în timp ce sectorul HoReCa caută soluții avansate pentru a gestiona rezervările și a oferi servicii personalizate. De asemenea, reglementările stricte privind siguranța alimentară cresc cererea pentru soluții AIDC, care să asigure conformitatea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: