Compania Warner Bros, care a produs filmul Barbie, își cere scuze pentru că un cont oficial a răspuns la meme-urile cu bomba atomică

filmul Barbie Sursa foto: IMDB

Compania Warner Bros și-a cerut scuze după ce un cont oficial al filmului Barbie a răspuns la meme-urile Barbenheimer cu imagini cu bombe atomice, scrie BBC.

Unele imagini o arătau pe actrița Margot Robbie, interpreta lui Barbie, cu o coafură în formă de nor de ciuperci. Contul oficial al filmului Barbie a răspuns: “Acest Ken este un stilist”.

Barbie urmează să fie lansat pe 11 august în Japonia – la cinci zile după cea de-a 78-a aniversare a atacului cu bombă atomică asupra Hiroshimei.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

#NoBarbenheimer a fost în trending.

Alte imagini meme care au înfuriat utilizatorii japonezi de social media includ una care îl arată pe Cillian Murphy, care l-a interpretat pe Robert Oppenheimer – cunoscut ca “părintele bombei atomice”, purtând-o pe umăr pe Margot Robbie printr-un oraș în flăcări. Contul oficial al filmului Barbie a răspuns: “Va fi o vară de neuitat”.

Într-o declarație postată pe contul propriu al Warner Bros Japonia, compania a declarat că este “extrem de regretabil faptul că contul oficial al sediului american al filmului ‘Barbie’ a reacționat la postările din social media ale fanilor ‘Barbenheimer'”.

Twitter, care și-a schimbat recent numele în X, a adăugat de atunci note ale comunității la postările originale pentru a sublinia contextul istoric al atacurilor cu bombă atomică asupra Japoniei.

Numărul de morți este o estimare, dar se crede că aproximativ 140.000 din cei 350.000 de locuitori ai orașului Hiroshima au fost uciși în explozia din 6 august 1945. Cel puțin 74.000 de persoane au murit când orașul Nagasaki a fost bombardat trei zile mai târziu.

Radiațiile eliberate de bombe au provocat moartea altor mii de oameni în anii care au urmat.

Un utilizator al rețelelor de socializare a postat: “Bunicul meu a fost în Hiroshima până cu câteva zile înainte ca bomba atomică să fie lansată. Printre cei care au murit sub acel nor de ciuperci s-au numărat mulți copii care erau la vârsta la care se jucau cu păpuși Barbie”.

Distribuitorul lfilmului  Oppenheimer nu a anunțat încă o dată de lansare a filmului în Japonia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: